Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Salát s grilovanými krůtími kuličkami a pikantní salsou

Grilování může znamenat i lehký a osvěžující salát. Jedním z takových je ten, který připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák s krůtími kuličkami, avokádem a bylinkovou salsou. Naučíte se připravit kuličky (nebo malé karbanátky) z mletého krůtího masa a k tomu skvělý salát z cherry rajčat, papriček, kukuřice a avokáda. Celý recept dokončí už jen bylinková salsa s mátou, pažitkou a petrželovou natí v hlavních rolích.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mletých krůtích prsou Řezníkova čerstvá porce
  • 3 × stroužky česneku
  • 3 × pálivé papričky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst kukuřice Freshona
  • 1 × avokádo
  • 1 × citron
  • 100 g salátu mix
  • 1 × hrst čerstvé máty
  • 1 × hrst čerstvé petrželové natě
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • 1 × hrst sušených rajčat s olejem Baresa

POSTUP

Masové kuličky:

V misce promícháme maso, dva stroužky česneku a dvě papričky zbavené semínek nasekané nadrobno, sůl, pepř a olej. Vypracujeme kuličky, které pokapeme olejem. Grilujeme za občasného otáčení dozlatova.

Salát:

Promícháme rajčata překrojená na poloviny, bílé části lahůdkových cibulek nasekané na kolečka, kukuřici, malé kousky avokáda, sůl, pepř, šťávu z poloviny citronu a olej. Před servírováním přimícháme listy mixovaného salátu.

Salsa:

Bylinky bez dřevnatých stonků, papričku bez semínek a stroužek česneku nasekáme najemno. V misce smícháme se zelenými částmi lahůdkových cibulek nakrájenými na kolečka, solí, pepřem, lžící oleje ze sušených rajčat a rajčaty nakrájenými na malé kousky. Dochutíme šťávou z poloviny citronu. Promícháme a podle potřeby přilijeme olej.

Servírování:

Do středu talíře nandáme salát, na který položíme krůtí kuličky a přelijeme salsou.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU