Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Salát s grilovaným tuňákem, avokádem a ztraceným vejcem

 Lehký, přesto výživný salát plný chutí! Šťavnatý grilovaný tuňák, krémové avokádo a dokonale ztracené vejce tvoří harmonické trio, které vytvořil Marcel Ihnačák.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ztracené vejce:

  • voda
  • 2 × lžíce lžíce ocet
  • 2 × vejce „M“

Salát:

  • 2 × hrst listový salát
  • 3 × lahůdková cibulka
  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 0,75 × červená paprika
  • 0,75 × zelená paprika
  • 0,75 × žlutá paprika
  • 100 g rajčata
  • 1 × avokádo
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Tuňák:

  • 2 × filety tuňák
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Ztracené vejce:

V menším hrnci přivedeme k varu vodu s octem. Do vroucí vody rozbijeme vejce a vaříme 2–3 minuty.

Salát: 

V míse smícháme listový salát s nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, řapíkatým celerem, paprikami a rajčaty. přidáme oloupané a na kousky nakrájené avokádo, pokapeme citronovou šťávou a ochutíme olejem, solí a pepřem. Přidáme nadrobno nakrájenou bazalku a lehce promícháme. 

Tuňák: 

Tuňáka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova asi 2 minuty. Pánev stáhneme ohně, tuňáka pokapeme citronovou šťávou. 

Salát s grilovaným tuňákem podáváme se ztraceným vejcem a pokapeme balsamikem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.