Lehký, přesto výživný salát plný chutí! Šťavnatý grilovaný tuňák, krémové avokádo a dokonale ztracené vejce tvoří harmonické trio, které vytvořil Marcel Ihnačák.
Lehký, přesto výživný salát plný chutí! Šťavnatý grilovaný tuňák, krémové avokádo a dokonale ztracené vejce tvoří harmonické trio, které vytvořil Marcel Ihnačák.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V menším hrnci přivedeme k varu vodu s octem. Do vroucí vody rozbijeme vejce a vaříme 2–3 minuty.
V míse smícháme listový salát s nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, řapíkatým celerem, paprikami a rajčaty. přidáme oloupané a na kousky nakrájené avokádo, pokapeme citronovou šťávou a ochutíme olejem, solí a pepřem. Přidáme nadrobno nakrájenou bazalku a lehce promícháme.
Tuňáka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova asi 2 minuty. Pánev stáhneme ohně, tuňáka pokapeme citronovou šťávou.
Salát s grilovaným tuňákem podáváme se ztraceným vejcem a pokapeme balsamikem.