Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z pomerančové a citronové šťávy, špetky chilli, pepře, soli a olivového oleje připravíme dresink.
Kuskus uvaříme podle návodu. V míse smícháme spařený kuskus, čerstvý ananas, bílou ředkev a červenou řepu nakrájené na kostky. Přidáme hrst natrhané listové petržele a natrhanou mátu, asi třetinu dresinku a promícháme. Dáme stranou a necháme odležet.
Smícháme hrst nasekané listové petržele a drcený pepř. Tuňáka osolíme, lehce opepříme, zakápneme olivovým olejem a po stranách obalíme ve směsi petržele a pepře. Grilujeme zprudka a krátce z obou stran podle výšky 2-3 minuty.
Na talíř nandáme půl hrsti rukoly, porci kuskusového salátu, steak z tuňáka, obojí zakápneme připravenou zálivkou a posypeme slunečnicovými semínky.