Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Grilovaný tuňák se salátem z kuskusu, ananasu a červené řepy

Na grilu nemusíte opékat jen krkovičku a klobásky. Celkem jednoduše a hlavně rychle si připravíte i rybu. Šéfkuchař Roman Paulus natočil recept na grilovaného tuňáka (toho můžete nahradit i lososem nebo mořským vlkem) se salátem z kuskusu, ananasu, bílé ředkve, červené řepy, petržele a rukoly. Kromě toho, že budete moct podávat už za pár minut, pochutnáte si na lehkém letním jídle, které bude skvělou a svěží změnou od všeho, co se podává na tradičních grilovačkách.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × pomeranč (šťáva)
  • 1 × citron (šťáva)
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g vařeného kuskusu Campo Largo
  • 100 g ananasu
  • 100 g bílé ředkve
  • 100 g vařené červené řepy
  • 2 × hrsti listové petržele
  • 1 × hrst čerstvé máty
  • 1 × lžíce mletého černého pepře Kania
  • 4 × steaky tuňáka žlutoploutvého
  • 2 × hrsti čerstvé rukoly
  • 50 g pikantních slunečnicových semínek Alesto
  • gril
  • uhlí
  • metlička

POSTUP

Z pomerančové a citronové šťávy, špetky chilli, pepře, soli a olivového oleje připravíme dresink.

Kuskus uvaříme podle návodu. V míse smícháme spařený kuskus, čerstvý ananas, bílou ředkev a červenou řepu nakrájené na kostky. Přidáme hrst natrhané listové petržele a natrhanou mátu, asi třetinu dresinku a promícháme. Dáme stranou a necháme odležet.

Smícháme hrst nasekané listové petržele a drcený pepř. Tuňáka osolíme, lehce opepříme, zakápneme olivovým olejem a po stranách obalíme ve směsi petržele a pepře. Grilujeme zprudka a krátce z obou stran podle výšky 2-3 minuty.

Na talíř nandáme půl hrsti rukoly, porci kuskusového salátu, steak z tuňáka, obojí zakápneme připravenou zálivkou a posypeme slunečnicovými semínky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU