Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Na grilu nemusíte opékat jen krkovičku a klobásky. Celkem jednoduše a hlavně rychle si připravíte i rybu. Šéfkuchař Roman Paulus natočil recept na grilovaného tuňáka (toho můžete nahradit i lososem nebo mořským vlkem) se salátem z kuskusu, ananasu, bílé ředkve, červené řepy, petržele a rukoly. Kromě toho, že budete moct podávat už za pár minut, pochutnáte si na lehkém letním jídle, které bude skvělou a svěží změnou od všeho, co se podává na tradičních grilovačkách.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 015 kJ / 482 kcal
Bílkoviny
47,60 g
Tuky
21,30 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
25,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z pomerančové a citronové šťávy, špetky chilli, pepře, soli a olivového oleje připravíme dresink.
02.Kuskus uvaříme podle návodu. V míse smícháme spařený kuskus, čerstvý ananas, bílou ředkev a červenou řepu nakrájené na kostky. Přidáme hrst natrhané listové petržele a natrhanou mátu, asi třetinu dresinku a promícháme. Dáme stranou a necháme odležet.
03.Smícháme hrst nasekané listové petržele a drcený pepř. Tuňáka osolíme, lehce opepříme, zakápneme olivovým olejem a po stranách obalíme ve směsi petržele a pepře. Grilujeme zprudka a krátce z obou stran podle výšky 2-3 minuty.
04.Na talíř nandáme půl hrsti rukoly, porci kuskusového salátu, steak z tuňáka, obojí zakápneme připravenou zálivkou a posypeme slunečnicovými semínky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT