Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Restovaný tuňák s paprikami, olivami a špenátem

Máte chuť na lehký středomořím inspirovaný oběd nebo večeři? Pro tyto případy připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na tuňákový steak, který vám zabere jen několik málo minut. Naučíte se, jak steak z tuňáka správně opéct, abyste ho příliš nevysušili, i jak připravit jednoduchou a lehkou přílohu. Jejím základem jsou restované papriky s řapíkatým celerem, česnekem a špenátem. Ještě více středomořských chutí dodají černé a zelené olivy a překvapivě i trocha třtinového cukru.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g papriky (žlutá, červená)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × řapíky celeru
  • 1 × červená cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst oliv bez pecek Baresa (zelené, černé)
  • 1 × lžička třtinového cukru Belbake
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g mladého špenátu
  • 1 × citron
  • 350 g steaku z tuňáka
  • čerstvá bazalka
  • škrabka
  • grilovací pánev

POSTUP

Papriky nakrájíme na proužky a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Řapíkatý celer škrabkou očistíme a spolu s cibulí nasekáme nadrobno. Přidáme do pánve a promícháme. Ochutíme najemno nasekaným česnekem, pálivou papričkou zbavenou semínek, solí a pepřem. Přidáme na menší kousky natrhané nebo nakrájené olivy. Jakmile je zelenina zlatavá, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme jednu lžíci másla a necháme rozpustit. Přidáme špenát, ochutíme šťávou z poloviny citronu, solí, pepřem, promícháme a stáhneme z ohně.

Tuňáka osolíme a opepříme. Restujeme ho zprudka v rozpálené grilovací pánvi z obou stran přibližně 30 vteřin, respektive podle tloušťky steaku. Potom na něj položíme lžíci másla a stáhneme z ohně. Pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme dojít.

Do středu talíře naservírujeme zeleninu, na kterou položíme steak z tuňáka. Přelijeme výpekem a dozdobíme lístky bazalky.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU