Romana Böhmová
Doba přípravy1 hod.

Salát s grilovaným ananasem

Dezert z grilu? V létě ideální varianta! Zkuste lehký ovocný salátek s grilovaným ananasem podle Romany Böhmové. Přidáte-li vanilkovou zmrzlinu, dovedete dezert k dokonalosti.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × čerstvý ananas
  • na potření máslo
  • na obalování třtinový cukr
  • 1 × avokádo
  • 125 g rukola
  • 1 × červená cibule
  • extra panenský olivový olej
  • 1 × lžíce limetková šťáva
  • sůl
  • mletý černý pepř

POSTUP

1. Čerstvý ananas oloupeme a nakrájíme na plátky, potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v třtinovém cukru. Obalené plátky položíme na rošt a grilujeme z obou stran dozlatova. 

Tip: Jak snadno oloupat ananas, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

2. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Tip: Oloupat avokádo se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu.

3. Do mísy vložíme rukolu, kostičky avokáda a červenou cibuli nakrájenou na nudličky. Zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

4. Z grilovaného ananasu odstraníme tuhé středy a nakrájíme na kostičky. Opatrně smícháme se salátem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): kcal, g bílkovin, g sacharidů, g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.