 
  Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Dýňová sezóna je tu! Ať už si pěstujete na zahrádce vlastní, nebo si je domů přinášíte z obchodu, určitě se nemusíte omezovat jen na dýňovou polévku. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil se svou hostkou recept na výborný salát s dýní, fíky a prosciuttem. Kromě samotného salátu budete potřebovat většinu dalších surovin orestovat v pánvi, ať už nasucho, nebo s kapkou oleje, což zajistí, že se vám během vaření krásně provoní celá kuchyň. Nakonec ale bude stačit už jen vše promíchat, přisypat hrst vlašských ořechů a v duchu hesla „sýru není nikdy dost“ zasypat celý salát hoblinkami parmazánu.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
2 240 kJ / 535 kcal
Bílkoviny
23,10 g
Tuky
33,00 g
Vláknina
8,60 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
44,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Dýni oloupeme, nakrájíme na malé kostky a opečeme v pánvi s olejem. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a restujeme dozlatova. Přihodíme 1 lžíci másla a na závěr pokapeme šťávou z ½ citronu.
02.Ořechy orestujeme nasucho v pánvi. Fíky nakrájíme na čtvrtiny a lahůdkovou cibulku na kolečka. V pánvi s olejem opečeme plátky prosciutta, přidáme nakrájené fíky a 1 lžíci másla. V misce promícháme salát, nasekanou lahůdkovou cibulku, olej, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř.
03.Salát servírujeme s porcí opečené dýně. Přidáme fíky, prosciutto, nalámané ořechy a lahůdkovou cibulku. Dochutíme hoblinkami sýra a pokapeme balzamikovým octem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT