Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Salát s dýní, prosciuttem, fíky a parmazánem

Dýňová sezóna je tu! Ať už si pěstujete na zahrádce vlastní, nebo si je domů přinášíte z obchodu, určitě se nemusíte omezovat jen na dýňovou polévku. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil se svou hostkou recept na výborný salát s dýní, fíky a prosciuttem. Kromě samotného salátu budete potřebovat většinu dalších surovin orestovat v pánvi, ať už nasucho, nebo s kapkou oleje, což zajistí, že se vám během vaření krásně provoní celá kuchyň. Nakonec ale bude stačit už jen vše promíchat, přisypat hrst vlašských ořechů a v duchu hesla „sýru není nikdy dost“ zasypat celý salát hoblinkami parmazánu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g máslová dýně
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × hrst vlašské ořechy Alesto
  • 3 × zralý fík
  • 3 × lahůdková cibulka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 6 × plátek prosciutto Dulano
  • 1 × hrst salát mix
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst parmazán (hobliny) Milbona
  • balzamikový ocet Italiamo

POSTUP

Dýni oloupeme, nakrájíme na malé kostky a opečeme v pánvi s olejem. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a restujeme dozlatova. Přihodíme 1 lžíci másla a na závěr pokapeme šťávou z ½ citronu. 

Ořechy orestujeme nasucho v pánvi. Fíky nakrájíme na čtvrtiny a lahůdkovou cibulku na kolečka. V pánvi s olejem opečeme plátky prosciutta, přidáme nakrájené fíky a 1 lžíci másla. V misce promícháme salát, nasekanou lahůdkovou cibulku, olej, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř. 

Salát servírujeme s porcí opečené dýně. Přidáme fíky, prosciutto, nalámané ořechy a lahůdkovou cibulku. Dochutíme hoblinkami sýra a pokapeme balzamikovým octem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.