Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Sádlové koláčky s povidly

Už jste někdy měli sádlové cukroví? Pokud ne, tak vězte, že to je velká pochoutka, kterou byste letos o Vánocích rozhodně měli vyzkoušet! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video recept s postupem krok za krokem. Naučíte se, jak připravit těsto na cukroví i jak ho pak plnit povidly (pokud chcete, můžete do těsta přidat kakao a povidla vyměnit za meruňkový džem). Po upečení a dvou týdnech odležení budete mít na stole netradiční cukroví, které si možná rádi budete péct i jako ovocné sušenky v průběhu roku.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

na 20 ks

  • 120 g sádla
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 200 g švestkových povidel
  • 300 ml tuzemáku
  • 50 g piškotů
  • moučkový cukr na pocukrování
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • cukrářský sáček
  • sítko

POSTUP

V míse zpracujeme změklé sádlo, mouku, oba cukry a špetku soli v hladké těsto.

Z toho hned připravíme asi 20 kuliček, které zploštíme a položíme na plech vystlaný pečicím papírem. Do každého kousku uděláme palcem důlek, který naplníme povidlovou směsí (svaříme povidla a tuzemák a zahustíme rozmixovanými piškoty).

Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 25 minut. Ještě teplé zasypeme moučkovým cukrem. Koláčky nejlépe chutnají, když je necháte alespoň 14 dní odležet v lednici.

Tip: Pro čokoládovou variantu dejte do těsta jen 130 g mouky a přidejte 20 g kakaa. Důlek naplňte meruňkovým džemem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU