Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Rychlý sorbet ze zmraženého ovoce

 Horké léto si žádá pořádné osvěžení. A existuje snad nějaké lepší, než je dobře vychlazená zmrzlina nebo sorbet? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na jednoduchý sorbet z mraženého ovoce, na který budete kromě výkonného mixéru a samotného ovoce potřebovat už jenom citronovou šťávu a javorový sirup. Pokud budete sorbet servírovat dětem, vystačíte si nakonec už jenom s pár kousky ovoce na ozdobu, ale pro dospělé klidně přidejte i trochu prosecca.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sorbet:

  • 1 kg mražená zahradní směs ovoce (či jiné ovoce)
  • 50 g avorový sirup
  • 35 g citronová šťáva

Servírování:

  • prosecco (víno či tvrdý alkohol)
  • čerstvé ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny)
  • máta

POSTUP

Do mixovací nádoby nasypeme zmražené ovoce, ochutíme javorovým sirupem a citronovou šťávou.

Tip: Sorbet připravíte i z jiného druhu zmrzlého ovoce. Sladkost a kyselost pak uzpůsobte ovoci. Sorbet by vždy měl být lehce kyselý a osvěžující.

Zavřeme víko a nastavíme mixovací program „smoothie“ na stupeň 10. Mixujeme 1 minutu. Následně zkontrolujeme, promícháme, snížíme na stupeň 8 a mixujeme ještě asi 2 × 30 vteřin, aby ovoce lehce povolilo. Během mixování mícháme přiloženou špachtlí, která nedosáhne na nože.

Tip: Pokud je ovoce příliš zmrzlé, práci na minutu či dvě přerušte a nechte ovoce v mixovací nádobě lehce povolit. Sorbet se pak lépe spojí.

Ovocný pohár pro děti

Dětem nandáme do misky porci ovocného sorbetu, ozdobíme sezónním nebo lesním ovocem, lístkem máty a ihned podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce s ovocem): 87 kcal, 1 g bílkovin, 15 g sacharidů, 0 g tuků. 

Osvěžení s ovocem s alkoholem

Dospělým porci sorbetu nandáme ideálně do kupetkové skleničky (elegantní miska na vysoké nožičce), přidáme pár kousků sezónního nebo lesního ovoce a ozdobíme lístkem máty. Nakonec sorbet zalijeme oblíbeným alkoholem. Skvěle se hodí zejména šumivé víno, avšak pro silnější variantu lze zvolit i gin nebo vodku.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce s proseccem): 137 kcal, 1 g bílkovin, 15 g sacharidů, 0 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.