Roman Paulus
Doba přípravy5 min.

Letní višňový koktejl s whisky

Horké léto si přímo říká o osvěžující koktejly! Jeden takový ve svém video návodu namíchal šéfkuchař Roman Paulus. A skvělé na něm je, že nemusíte mít žádné barmanské zkušenosti, abyste ho zvládli s přehledem na jedničku. Budete potřebovat pomerančovou šťávu, whisky, višňový sirup a portské víno. A to je všechno! Vše stačí protřepat v shakeru, aby se chutě perfektně promísily, a nakonec ozdobit kouskem pomerančové kůry.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • led
  • 40 ml whisky
  • 40 ml 100 % pomerančová šťáva Solevita
  • 10 ml višňový sirup Solevita
  • 20 ml portské víno Tawny Port Armilar
  • bio pomerančová kůra
  • sklenička typu kupetka
  • šejkr
  • odměrka
  • barové sítko
  • barová lžička

POSTUP

Šejkr asi do poloviny naplníme ledem, přilijeme pomerančovou šťávu, whisky, sirup a portské víno. Doplníme trochou ledu, uzavřeme a protřepáváme asi 20 vteřin.

Skrze barové sítko drink přecedíme do kupetkové skleničky a zastříkneme twistem čerstvé pomerančové kůry, kterou následně hodíme do drinku.

Co je to kupetka?

Coupette či miska na šampaňské je druh sklenice, který je velmi populární k servírování takzvaných krátkých koktejlů o objemu 150–300 ml. Typická je dlouhá elegantní a tenká nožka, na jejíž vrcholu je zaoblená kónicky tvarovaná miska. Hodí se na koktejly servírované bez ledu, jako jsou Daiquiri, Manhattan, Espresso martini nebo Sidecar.

Orientační nutriční hodnoty (1 drink): 181 kcal, 0 g bílkovin, 14 g sacharidů, 0 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.