Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Dali byste si koláč, ale nemáte zrovna chuť na sladké? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborný koláč z listového těsta, sýru brie, cibule a pórku, který ocení zejména masožrouti.
Energie
1 567 kJ / 373 kcal
Bílkoviny
12,60 g
Tuky
28,60 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
16,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s trochou másla orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Hotovou dáme stranou a na stejné pánvi postupně orestujeme proužky cibule s trochou másla a následně i kolečka pórku se zbylým máslem.
02.Těsto i s pečicím papírem rozložíme na plech a do středu položíme plátky sýra.
Vyzkoušejte také listové těsto s máslem.
03.Na něj navrstvíme orestovanou cibuli, pórek a slaninu. Kraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a dvakrát přeložíme směrem dovnitř. Založené okraje potřeme znovu vejcem a celý koláč pečeme troubě v rozehřáté na 200 °C 20–25 minut.
04.Před porcováním koláč necháme lehce vychladnout.
Koláč je výborný i studený. Poslouží tak jako perfektní svačina do školy či oběd do krabičky do práce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT