Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Ryba na páře se zeleninou a šafránovou omáčkou

Kdy naposledy jste vařili se šafránem? Toto nejvzácnější koření světa se skvěle hodí k rybám, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém připravil tresku vařenou v páře se šafránovou omáčkou. Na tu budete kromě samotného šafránu potřebovat ještě například máslo a šalotku (jedná se o variaci na omáčku beurre blonde), a zatímco se ryba bude vařit, stihnete připravit i přílohu v podobě středomořské zeleniny. V zimě ji stačí orestovat v pánvi, ale v létě vám bude nejvíce chutnat, když ji před podáváním ugrilujete.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 ml bílý vinný ocet
  • 100 ml bílé víno Soave
  • 3 × větší šalotka
  • 1 × špetka šafrán Deluxe
  • 600 g treska (filet)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × stroužek česnek
  • 200 g cuketa
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 100 g brambory
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 2 × lžíce máslo Pilos

POSTUP

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté scedíme.

Bílé víno, ocet, najemno nakrájenou šalotku, šafrán a trochu soli necháme vařit v hrnci a zredukujeme na polovinu. 

Rybí filety osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem, vložíme do napařovacího nástavce a vaříme v páře asi 8 minut dle výšky filetu. 

V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme plátky česneku. Přidáme cuketu nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Poté doplníme vařenými brambory, rozpůlenými cherry rajčaty a lístky bazalky. Krátce promícháme a vypneme plamen.

Šafránovou omáčku na konci zjemníme kostičkami studeného másla, které v omáčce mícháme do rozpuštění.

Podáváme v hlubokém talíři. Restovanou zeleninu přelijeme šafránovou omáčkou, doplníme treskou vařenou na páře a ozdobíme lístkem bazalky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 280 kcal, 25 g bílkovin, 13 g sacharidů, 12 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU