Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rump steak se zeleninovým ragú a bylinkovým pyré

 Dostanete čas od času chuť na pořádně šťavnatý kus masa? V takovém případě je pro vás hovězí rump steak jasnou volbou. Vyzkoušejte ho podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Připravit samotný steak je hračka, záleží hlavně na tom, abyste si pohlídali požadovanou úroveň propečenosti. A tak se tentokrát Roman Paulus zaměřil hlavně na přílohu, kterou je kořenová zelenina s luštěninami a bylinkovou pastou. Do té přijde kromě bylinek i třeba česnek a pistácie, takže svou chutí i konzistencí připomíná tolik oblíbené pesto.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 4 × rump steak Hatherwood
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce bylinkové máslo

Zeleninové ragú:

  • 250 ml hovězí vývar
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g červené fazole Kidney Freshona
  • 100 g vařená cizrna Freshona
  • 100 g řapíkatý celer
  • 100 g cuketa

Bylinkové pyré:

  • 2 × hrst listová petržel
  • 2 × hrst čerstvý špenát
  • 50 g solené pistácie Alesto
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 100 ml extra panenský olivový olej Primadonna

POSTUP

Steaky lehce zakápneme olejem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi. Opečené maso vyndáme na talíř, na každý steak dáme trochu bylinkového másla, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

Tip: Bylinkové máslo připravíte podle receptu v Kulinářské akademii Lidlu.

Zeleninové ragú:

Vývar nalijeme do hrnce, přidáme mrkev a celer nakrájené na kostičky, fazole, cizrnu a řapíkatý celer nakrájený na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme povařit. Poté přidáme cuketu nakrájenou na menší kostky a ještě chvilku povaříme. Do připravené zeleniny vmícháme bylinkové pyré a už téměř nevaříme, aby zelenina neztratila svou zelenou barvu. 

Bylinkové pyré:

Zblanšírované listovou petržel a špenát, pistácie, nadrobno nakrájený česnek, čerstvé listy bazalky a olej rozmixujeme na jemné pyré.

Podáváme v hlubším talíři, steak nakrájíme na plátky, nakonec můžeme ještě osolit a opepřit.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 623 kcal, 50 g bílkovin, 16 g sacharidů, 39 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.