Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Dostanete čas od času chuť na pořádně šťavnatý kus masa? V takovém případě je pro vás hovězí rump steak jasnou volbou. Vyzkoušejte ho podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Připravit samotný steak je hračka, záleží hlavně na tom, abyste si pohlídali požadovanou úroveň propečenosti. A tak se tentokrát Roman Paulus zaměřil hlavně na přílohu, kterou je kořenová zelenina s luštěninami a bylinkovou pastou. Do té přijde kromě bylinek i třeba česnek a pistácie, takže svou chutí i konzistencí připomíná tolik oblíbené pesto.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 583 kJ / 856 kcal
Bílkoviny
69,70 g
Tuky
55,60 g
Vláknina
7,30 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
20,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Steaky lehce zakápneme olejem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi. Opečené maso vyndáme na talíř, na každý steak dáme trochu bylinkového másla, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.
Bylinkové máslo připravíte podle receptu v Kulinářské akademii Lidlu.
02.Vývar nalijeme do hrnce, přidáme mrkev a celer nakrájené na kostičky, fazole, cizrnu a řapíkatý celer nakrájený na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme povařit. Poté přidáme cuketu nakrájenou na menší kostky a ještě chvilku povaříme. Do připravené zeleniny vmícháme bylinkové pyré a už téměř nevaříme, aby zelenina neztratila svou zelenou barvu.
03.Zblanšírované listovou petržel a špenát, pistácie, nadrobno nakrájený česnek, čerstvé listy bazalky a olej rozmixujeme na jemné pyré.
04.Podáváme v hlubším talíři, steak nakrájíme na plátky, nakonec můžeme ještě osolit a opepřit.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT