Rump steak se zeleninovým ragú a bylinkovým pyré

play Přehrát video recept
Rump steak se zeleninovým ragú a bylinkovým pyré
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Britská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

 Dostanete čas od času chuť na pořádně šťavnatý kus masa? V takovém případě je pro vás hovězí rump steak jasnou volbou. Vyzkoušejte ho podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Připravit samotný steak je hračka, záleží hlavně na tom, abyste si pohlídali požadovanou úroveň propečenosti. A tak se tentokrát Roman Paulus zaměřil hlavně na přílohu, kterou je kořenová zelenina s luštěninami a bylinkovou pastou. Do té přijde kromě bylinek i třeba česnek a pistácie, takže svou chutí i konzistencí připomíná tolik oblíbené pesto.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 4 × rump steak Hatherwood
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce bylinkové máslo

Zeleninové ragú:

  • 250 ml hovězí vývar
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g červené fazole Kidney Freshona
  • 100 g vařená cizrna Freshona
  • 100 g řapíkatý celer
  • 100 g cuketa

Bylinkové pyré:

  • 2 × hrst listová petržel
  • 2 × hrst čerstvý špenát
  • 50 g solené pistácie Alesto
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 100 ml extra panenský olivový olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 583 kJ / 856 kcal

Bílkoviny

69,70 g

Tuky

55,60 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

20,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Steaky lehce zakápneme olejem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi. Opečené maso vyndáme na talíř, na každý steak dáme trochu bylinkového másla, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

Bylinkové máslo připravíte podle receptu v Kulinářské akademii Lidlu.

Zeleninové ragú:

02.Vývar nalijeme do hrnce, přidáme mrkev a celer nakrájené na kostičky, fazole, cizrnu a řapíkatý celer nakrájený na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme povařit. Poté přidáme cuketu nakrájenou na menší kostky a ještě chvilku povaříme. Do připravené zeleniny vmícháme bylinkové pyré a už téměř nevaříme, aby zelenina neztratila svou zelenou barvu. 

Bylinkové pyré:

03.Zblanšírované listovou petržel a špenát, pistácie, nadrobno nakrájený česnek, čerstvé listy bazalky a olej rozmixujeme na jemné pyré.

04.Podáváme v hlubším talíři, steak nakrájíme na plátky, nakonec můžeme ještě osolit a opepřit.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo