Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 754 kJ / 897 kcal
Bílkoviny
34,50 g
Tuky
78,20 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
13,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z kostí vydlabeme morek, který později použijeme na knedlíčky. Veškeré suroviny vložíme do studené vody a v tlakovém hrnci přivedeme do varu, poté při nižší teplotě vaříme asi 1 hodinu, odstavíme, necháme vychladnout a vycedíme.
02.Z jednoho bílku vyšleháme tuhý sníh. Z čerstvého toastového chleba okrájíme kůrku a světlou náplň rozmixujeme na strouhanku.
03.Morek a změklé máslo vyšleháme do pěny, přidáme 1 celé vejce + 1 žloutek následně mouku a nasekané bylinky. Ručně vmícháme ušlehaný sníh z bílku a 100 g připravené měkké strouhanky. Dochutíme solí, pepřem a necháme hodinu v lednici odležet. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě, podle velikosti 5-6 minut.
04.Podáváme ve vývaru s nakrájeným vařeným masem, zeleninou a bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT