Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Hovězí vývar s morkovými knedlíčky

Jak udělat výborný hovězí vývar v papiňáku? Snadno a hlavně rychle! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na hovězí vývar z morkových kostí a kořenové zeleniny, který je díky vaření v tlakovém hrnci hotový za necelé dvě hodiny. Za tu dobu stihnete z jinak přebytečného morku nachystat úžasné morkové knedlíčky. Zjistíte, jak je správně tvarovat, aby se nelepily k sobě, i jak je zavářet, aby ve vývaru (buď v tomto hovězím, nebo třeba v drůbežím) chutnaly naprosto báječně.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Hovězí vývar

  • 1 l vody
  • 2 balení (asi 1 kg) polévkové směsi s morkovou kostí Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g petržele
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček nového koření Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • 2 omyté cibule

Morkové knedlíčky

  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania  
  • tlakový hrnec
  • mixér
  • kovové sítko
  • šlehač

POSTUP

Hovězí vývar:

Z kostí vydlabeme morek, který později použijeme na knedlíčky. Veškeré suroviny vložíme do studené vody a v tlakovém hrnci přivedeme do varu, poté při nižší teplotě vaříme asi 1 hodinu, odstavíme, necháme vychladnout a vycedíme.

Morkové knedlíčky:

Z jednoho bílku vyšleháme tuhý sníh. Z čerstvého toastového chleba okrájíme kůrku a světlou náplň rozmixujeme na strouhanku.

Morek a změklé máslo vyšleháme do pěny, přidáme 1 celé vejce + 1 žloutek následně mouku a nasekané bylinky. Ručně vmícháme ušlehaný sníh z bílku a 100 g připravené měkké strouhanky. Dochutíme solí, pepřem a necháme hodinu v lednici odležet. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě, podle velikosti 5-6 minut.

Podáváme ve vývaru s nakrájeným vařeným masem, zeleninou a bylinkami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU