Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso v případě potřeby lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a pomoučníme. Přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem nejprve na pomoučněné straně, poté otočíme. Opečené maso vyndáme z pánve a na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky. Jakmile se vyškvaří, přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme dozlatova. Podlijeme vývarem, do základu vložíme opečené maso a dusíme pod pokličkou na mírném plameni doměkka.
Měkké maso vyndáme, omáčku zahustíme zakysanou smetanou smíchanou s 1 lžící mouky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, necháme asi 10 minut provařit a propasírujeme. Maso vložíme zpět do omáčky, ještě jednou provaříme a přidáme nasekanou listovou petržel.
Uvařené brambory propasírujeme, osolíme, smícháme se 2 žloutky, rozpuštěným máslem a nasekanými mandlemi. Připravenou hmotu přendáme do cukrářského sáčku, uřízneme špičku a na pracovní desku posypanou strouhankou utvoříme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme krokety dlouhé asi 4 cm. Obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
V hrnci rozpustíme máslo, orestujeme zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vývaru a dusíme.
Rump steak přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovo-mandlovými kroketami a dušenou zeleninou, ozdobíme snítkou listové petržele.