Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Když dvě skvělá jídla spojíte v jedno, vznikne vám skutečně výjimečný sváteční oběd nebo večeře. Přesně to udělal šéfkuchař Roman Paulus, který natočil recept na petrželové rizoto s grilovaným rump steakem. Naučíte se připravit poctivé italské rizoto, které samo o sobě poslouží jako dobrý vegetariánský oběd (stačí, když vyměníte kuřecí vývar za zeleninový). Zjistíte, proč není dobré rizotovou rýži arborio proplachovat i jaké dvě suroviny se v rizotu často vynechávají, ale v žádném případě by v něm neměly chybět. Nakonec si během posledních pár minut připravíte i grilovaný rump steak, který pak podle návodu Romana Pauluse nakrájíte na tenké plátky a ozdobíte jím samotné petrželové rizoto.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
3 778 kJ / 903 kcal
Bílkoviny
73,50 g
Tuky
45,90 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
47,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem dosklovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Následně přidáme suchou rýži, krátce opražíme, osolíme a podlijeme bílým vínem. Necháme vyvařit a postupně přidáváme vývar. Vaříme asi 20 minut aby byla rýže na skus, postupně mícháme a podléváme.
02.Listovou petržel zblanšírujeme (asi 1 minutu povaříme ve vroucí vodě) a vyždímáme. Následně ji společně s trochou vývaru, který máme připravený do rizota, rozmixujeme najemno.
03.Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpálené grilovací pánvi. Grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Jakmile maso otočíme, přidáme na něj i čerstvý rozmarýn, tymián a trochu másla. Vypneme plamen, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
04.Ke konci do rizota vmícháme petrželové pyré, 2 lžíce studeného másla, promícháme a necháme dovařit. Do hotového rizota vmícháme i nastrouhaný parmazán, přiklopíme pokličkou a necháme asi 2 minuty odpočinout. Servírujeme porci petrželového rizota doprostřed talíře, na které položíme na plátky nakrájený grilovaný steak. Na talíři ještě dochutíme čerstvě drceným pepřem, solí a sušeným chilli. Dozdobíme smaženou cibulkou a lístky petržele.
 Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT