Grilovaný rump steak s hořčično-vinnou omáčkou

play Přehrát video recept
Grilovaný rump steak s hořčično-vinnou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte skvělý šťavnatý steak s hořčično-vinnou omáčkou podle receptu Romana Pauluse.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Omáčka

  • řepkový olej Promienna
  • 1 × cibule
  • 200 ml červeného vína Argentinský Merlot Mendoza
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 2 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 1 × lžíce másla Pilos

Rump steak

  • 4 × české rump steaky Řezníkova čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania

Příloha

  • 200 g brambor
  • 2 × červené cibule
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 100 g listového špenátu
  • 4 × šalotky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 390 kJ / 571 kcal

Bílkoviny

57,90 g

Tuky

22,50 g

Vláknina

5,90 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

29,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Omáčka

01.V rozpáleném hrnci s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Podlijeme vínem, necháme zredukovat, přilijeme vývar a svaříme. Přidáme hořčici, necháme zredukovat a nakonec zjemníme máslem.

Rump steak

02.Steaky opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou oleje. Opečeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odležet.

Příloha

03.Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, nakrájíme na měsíčky, opečeme v rozpálené pánvi s trochou oleje ze všech stran dozlatova a osolíme.

04.V další pánvi s olejem opečeme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a opepříme. Jakmile je cibule trochu orestovaná, přidáme natrhanou hlívu a osolíme. Vypneme plamen a vmícháme čerstvý špenát.

05.Šalotku nakrájíme na nudličky a usmažíme v oleji.

Servírování

06.Rump steak nakrájíme na plátky (před podáváním můžeme osušit na papírové utěrce), servírujeme s připravenou zeleninou a opečenými bramborami a přelijeme trochou omáčky. Omáčku můžeme podávat také zvlášť v misce. Celý pokrm ozdobíme smaženou křupavou šalotkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo