Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte skvělý šťavnatý steak s hořčično-vinnou omáčkou podle receptu Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 390 kJ / 571 kcal
Bílkoviny
57,90 g
Tuky
22,50 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
29,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozpáleném hrnci s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Podlijeme vínem, necháme zredukovat, přilijeme vývar a svaříme. Přidáme hořčici, necháme zredukovat a nakonec zjemníme máslem.
02.Steaky opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou oleje. Opečeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odležet.
03.Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, nakrájíme na měsíčky, opečeme v rozpálené pánvi s trochou oleje ze všech stran dozlatova a osolíme.
04.V další pánvi s olejem opečeme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a opepříme. Jakmile je cibule trochu orestovaná, přidáme natrhanou hlívu a osolíme. Vypneme plamen a vmícháme čerstvý špenát.
05.Šalotku nakrájíme na nudličky a usmažíme v oleji.
06.Rump steak nakrájíme na plátky (před podáváním můžeme osušit na papírové utěrce), servírujeme s připravenou zeleninou a opečenými bramborami a přelijeme trochou omáčky. Omáčku můžeme podávat také zvlášť v misce. Celý pokrm ozdobíme smaženou křupavou šalotkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT