Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Rump steak s chřestem, rajčaty a olivami

Chybí vám inspirace na nejlepší receptu z chřestu? Hledejte ji u Marcela Ihnačáka a vyzkoušejte jeho steak s chřestem, rajčaty a olivami.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g zelený chřest
  • sůl Kania
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × stroužek česnek
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × hrst olivy mix
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • černý mletý pepř Kania
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 100 g rukola
  • 300 g rump steak
  • 50 g parmezán Milbona

POSTUP

Příloha:

1. Očištěný chřest blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a poté vyndáme na sítko.

2. Cherry rajčata překrojíme na polovinu, česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme a nalámeme hrst oliv. 

3. Česnek s cibulí začneme restovat v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Chřest překrojíme na polovinu, přidáme s rajčaty a olivami do pánve, osolíme, opepříme a necháme restovat. Přidáme lžíci másla, pokapeme citronovou šťávou, přidáme rukolu a promícháme.

Steak:

4. Steak opečeme z obou stran v rozpálené pánvi s olivovým olejem, osolíme, opepříme, před koncem přidáme lžíci másla a pár kapek citronové šťávy. Vypneme plamen, zakryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Maso nakrájíme, osolíme a opepříme.

5. Steak podáváme s chřestem, cherry rajčaty, olivami a hoblinami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.