Chybí vám inspirace na nejlepší receptu z chřestu? Hledejte ji u Marcela Ihnačáka a vyzkoušejte jeho steak s chřestem, rajčaty a olivami.
Chybí vám inspirace na nejlepší receptu z chřestu? Hledejte ji u Marcela Ihnačáka a vyzkoušejte jeho steak s chřestem, rajčaty a olivami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Očištěný chřest blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a poté vyndáme na sítko.
2. Cherry rajčata překrojíme na polovinu, česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme a nalámeme hrst oliv.
3. Česnek s cibulí začneme restovat v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Chřest překrojíme na polovinu, přidáme s rajčaty a olivami do pánve, osolíme, opepříme a necháme restovat. Přidáme lžíci másla, pokapeme citronovou šťávou, přidáme rukolu a promícháme.
4. Steak opečeme z obou stran v rozpálené pánvi s olivovým olejem, osolíme, opepříme, před koncem přidáme lžíci másla a pár kapek citronové šťávy. Vypneme plamen, zakryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Maso nakrájíme, osolíme a opepříme.
5. Steak podáváme s chřestem, cherry rajčaty, olivami a hoblinami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.