Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Grilované hovězí rolky s chřestem a bryndzou

Dopřejte si pořádný kus masa s nádechem autentické slovenské kuchyně. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na plněné rolky z hovězí kýty, které naplnil zeleným chřestem, česnekem a bryndzou. Ve Video návodu se dozvíte, jak správně očistit chřest a jak ho blanšírovat i jak připravit a nakrájet hovězí maso tak, aby se v pánvi nebo na grilu příliš nestahovalo. Nakonec se naučíte připravovat i jednoduchý salát z cherry rajčat, lahůdkové cibulky, pálivé papričky a salátového mixu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí rolky

  • 700 × hovězí kýty Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × svazek zeleného chřestu
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 150 g plnotučné bryndzy
  • 0,5 × citronu
  • 1 × hrst čerstvého tymiánu
  • 30 g másla Pilos
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Salát

  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 200 g cherry rajčat (mix)
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g listového salátu
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 0,5 × citronu
  • hrnec
  • škrabka
  • potravinová fólie
  • grilovací pánev
  • párátka
  • alobal
  • palička na maso

POSTUP

Hovězí rolky:

Z chřestu odkrojíme spodní časti a dočistíme škrabkou asi do poloviny délky (hlavičky neloupeme). Krátce oblanšírujeme – povaříme 2 – 3 minuty ve vroucí osolené vodě.

Hovězí kýtu nakrájíme na tenké plátky a pod fólií naklepeme. Osolíme a opepříme.

Tip: Špičkou nože překrojte blány na mase, aby se během pečení nestahovalo.

Česnekem nasekaným nadrobno posypeme plátky masa a důkladně ho do něj vetřeme. Posypeme kousky čerstvého tymiánu a nadrobno nakrájenou pálivou papričkou zbavenou semínek. Plátky masa potřeme bryndzou a na střed položíme na poloviny překrojené chřesty. Zarolujeme a uzavřeme párátky. Masové rolky opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Na závěr přidáme máslo a rolky pokapeme citronovou šťávou. Pánev zakryjeme alobalem a necháme pár minut odpočnout.

Tip: Hovězí rolky jsou skvělé i na gril. 

Salát:

V míse smícháme na poloviny nakrájená cherry rajčata, nakrájenou lahůdkovou cibulku, pálivou papričku zbavenou semínek a čerstvou bazalku. Větší salátové listy opatrně překrojíme a přimícháme k ostatní zelenině. Ochutíme solí a pepřem, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zlehka promícháme.

Servírovaní:

Z rolek odstraníme párátka a servírujeme se salátem. Celé jídlo můžeme na závěr ještě jednou pokapat citronovou šťávou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.