Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z chřestu odkrojíme spodní časti a dočistíme škrabkou asi do poloviny délky (hlavičky neloupeme). Krátce oblanšírujeme – povaříme 2 – 3 minuty ve vroucí osolené vodě.
Hovězí kýtu nakrájíme na tenké plátky a pod fólií naklepeme. Osolíme a opepříme.
Tip: Špičkou nože překrojte blány na mase, aby se během pečení nestahovalo.
Česnekem nasekaným nadrobno posypeme plátky masa a důkladně ho do něj vetřeme. Posypeme kousky čerstvého tymiánu a nadrobno nakrájenou pálivou papričkou zbavenou semínek. Plátky masa potřeme bryndzou a na střed položíme na poloviny překrojené chřesty. Zarolujeme a uzavřeme párátky. Masové rolky opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Na závěr přidáme máslo a rolky pokapeme citronovou šťávou. Pánev zakryjeme alobalem a necháme pár minut odpočnout.
Tip: Hovězí rolky jsou skvělé i na gril.
V míse smícháme na poloviny nakrájená cherry rajčata, nakrájenou lahůdkovou cibulku, pálivou papričku zbavenou semínek a čerstvou bazalku. Větší salátové listy opatrně překrojíme a přimícháme k ostatní zelenině. Ochutíme solí a pepřem, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zlehka promícháme.
Z rolek odstraníme párátka a servírujeme se salátem. Celé jídlo můžeme na závěr ještě jednou pokapat citronovou šťávou.