Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Plátky pečeně osolíme, opepříme a na každý položíme list bazalky. Jednotlivé plátky zabalíme do šunky, přimáčkneme a spíchneme párátkem. Takto připravené plátky vložíme do rozpálené pánve s olejem a opečeme zprudka z obou stran. Následně vypneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme odpočinout.
Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.
V míse vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Mísu přeložíme nad páru a žloutky vyšleháme do husté pěny. Stáhneme z ohně a za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
Podrobné video, jak připravit holandskou omáčku, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu.
Syrový chřest krátce spaříme v osolené vroucí vodě (2 – 3 minuty). Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě s trochou kmínu, necháme vychladnout a oloupeme.
Do rozehřáté pánve nalijeme trochu vody, přidáme rozpůlené vařené brambory, chřest, máslo, sůl a nadrobno nasekanou listovou petržel a necháme v pánvi prohřát.
Z masa odstraníme párátka, podáváme s bramborami a chřestem, přelijeme máslovou emulzí a ozdobíme snítkou bazalky. Holandskou omáčku podáváme v samostatné mističce.