Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 873 kJ / 926 kcal
Bílkoviny
58,10 g
Tuky
63,10 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
31,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátky pečeně osolíme, opepříme a na každý položíme list bazalky. Jednotlivé plátky zabalíme do šunky, přimáčkneme a spíchneme párátkem. Takto připravené plátky vložíme do rozpálené pánve s olejem a opečeme zprudka z obou stran. Následně vypneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme odpočinout.
02.Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.
03.V míse vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Mísu přeložíme nad páru a žloutky vyšleháme do husté pěny. Stáhneme z ohně a za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
04.Podrobné video, jak připravit holandskou omáčku, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu.
05.Syrový chřest krátce spaříme v osolené vroucí vodě (2 – 3 minuty). Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě s trochou kmínu, necháme vychladnout a oloupeme.
06.Do rozehřáté pánve nalijeme trochu vody, přidáme rozpůlené vařené brambory, chřest, máslo, sůl a nadrobno nasekanou listovou petržel a necháme v pánvi prohřát.
07.Z masa odstraníme párátka, podáváme s bramborami a chřestem, přelijeme máslovou emulzí a ozdobíme snítkou bazalky. Holandskou omáčku podáváme v samostatné mističce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT