Roládky:
V rozehřáté pánvi s 1 lžící másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a necháme zpěnit.
Čerstvý špenát zblanšírujeme, následně vyždímáme a nakrájíme. Smícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a rozdrobeným balkánským sýrem, přidáme orestovanou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Tip: Použít můžete i rozmražený vyždímaný špenát.
Maso nařízneme tak, aby z něj vznikl co největší plát, a naklepeme. Osolíme, opepříme, naplníme náplní, zarolujeme a spíchneme špejlí. Rolády opečeme v rozehřáté pánvi s olejem a 1 lžící másla. V průběhu opékání přeléváme máslem s olejem. Z hotových roládek odstraníme špejle.
Příloha:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené teplé brambory můžeme dle chuti ještě dosolit, rozšťoucháme, vmícháme lanýžové máslo, přilijeme smetanu, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zamícháme.
Roládky podáváme nakrájené na plátky se šťouchaným bramborem s lanýžovým máslem. Můžeme zakápnout olivovým olejem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 652 kcal, 56 g bílkovin, 38 g sacharidů, 30 g tuků.