Roláda z květové špičky s lanýžovým máslem

play Přehrát video recept
Roláda z květové špičky s lanýžovým máslem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Rump steak se skvěle hodí na každou grilovačku, ale pokud je venku zrovna zima, můžete z něj připravit i výbornou roládu. Roládu z květové špičky (jak se rump steaku také říká) plní šéfkuchař Roman Paulus směsí špenátu, sušených rajčat a výrazného balkánského sýra (ale můžete použít i originální fetu). Jako příloha vám poslouží šťouchané brambory – ale ne tak ledajaké, Roman Paulus je zjemňuje lanýžovým máslem, což je opravdová pochoutka.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Roládky:

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 200 g čerstvý špenát
  • 50 g sušená rajčata Baresa
  • 100 g balkánský sýr Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 800 g steak z hovězí květové špičky

Příloha:

  • 600 g brambory
  • 4 × lžíce lanýžové máslo Deluxe
  • 100 g čerstvá smetana (12 % tuku) Pilos
  • 60 g lahůdková cibulka + na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 947 kJ / 705 kcal

Bílkoviny

52,30 g

Tuky

39,40 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

34,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Roládky: 

01.V rozehřáté pánvi s 1 lžící másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a necháme zpěnit. 

02.Čerstvý špenát zblanšírujeme, následně vyždímáme a nakrájíme. Smícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a rozdrobeným balkánským sýrem, přidáme orestovanou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Použít můžete i rozmražený vyždímaný špenát.

03.Maso nařízneme tak, aby z něj vznikl co největší plát, a naklepeme. Osolíme, opepříme, naplníme náplní, zarolujeme a spíchneme špejlí. Rolády opečeme v rozehřáté pánvi s olejem a 1 lžící másla. V průběhu opékání přeléváme máslem s olejem. Z hotových roládek odstraníme špejle.

Příloha:

04.Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené teplé brambory můžeme dle chuti ještě dosolit, rozšťoucháme, vmícháme lanýžové máslo, přilijeme smetanu, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zamícháme.

05.Roládky podáváme nakrájené na plátky se šťouchaným bramborem s lanýžovým máslem. Můžeme zakápnout olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo