Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Rump steak se skvěle hodí na každou grilovačku, ale pokud je venku zrovna zima, můžete z něj připravit i výbornou roládu. Roládu z květové špičky (jak se rump steaku také říká) plní šéfkuchař Roman Paulus směsí špenátu, sušených rajčat a výrazného balkánského sýra (ale můžete použít i originální fetu). Jako příloha vám poslouží šťouchané brambory – ale ne tak ledajaké, Roman Paulus je zjemňuje lanýžovým máslem, což je opravdová pochoutka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 947 kJ / 705 kcal
Bílkoviny
52,30 g
Tuky
39,40 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
34,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s 1 lžící másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a necháme zpěnit.
02.Čerstvý špenát zblanšírujeme, následně vyždímáme a nakrájíme. Smícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a rozdrobeným balkánským sýrem, přidáme orestovanou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Použít můžete i rozmražený vyždímaný špenát.
03.Maso nařízneme tak, aby z něj vznikl co největší plát, a naklepeme. Osolíme, opepříme, naplníme náplní, zarolujeme a spíchneme špejlí. Rolády opečeme v rozehřáté pánvi s olejem a 1 lžící másla. V průběhu opékání přeléváme máslem s olejem. Z hotových roládek odstraníme špejle.
04.Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené teplé brambory můžeme dle chuti ještě dosolit, rozšťoucháme, vmícháme lanýžové máslo, přilijeme smetanu, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zamícháme.
05.Roládky podáváme nakrájené na plátky se šťouchaným bramborem s lanýžovým máslem. Můžeme zakápnout olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT