Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Roláda z květové špičky s lanýžovým máslem

Rump steak se skvěle hodí na každou grilovačku, ale pokud je venku zrovna zima, můžete z něj připravit i výbornou roládu. Roládu z květové špičky (jak se rump steaku také říká) plní šéfkuchař Roman Paulus směsí špenátu, sušených rajčat a výrazného balkánského sýra (ale můžete použít i originální fetu). Jako příloha vám poslouží šťouchané brambory – ale ne tak ledajaké, Roman Paulus je zjemňuje lanýžovým máslem, což je opravdová pochoutka.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Roládky:

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 200 g čerstvý špenát
  • 50 g sušená rajčata Baresa
  • 100 g balkánský sýr Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 800 g steak z hovězí květové špičky

Příloha:

  • 600 g brambory
  • 4 × lžíce lanýžové máslo Deluxe
  • 100 g čerstvá smetana (12 % tuku) Pilos
  • 60 g lahůdková cibulka + na ozdobu

POSTUP

Roládky: 

V rozehřáté pánvi s 1 lžící másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a necháme zpěnit. 

Čerstvý špenát zblanšírujeme, následně vyždímáme a nakrájíme. Smícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a rozdrobeným balkánským sýrem, přidáme orestovanou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Tip: Použít můžete i rozmražený vyždímaný špenát.

Maso nařízneme tak, aby z něj vznikl co největší plát, a naklepeme. Osolíme, opepříme, naplníme náplní, zarolujeme a spíchneme špejlí. Rolády opečeme v rozehřáté pánvi s olejem a 1 lžící másla. V průběhu opékání přeléváme máslem s olejem. Z hotových roládek odstraníme špejle.

Příloha:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené teplé brambory můžeme dle chuti ještě dosolit, rozšťoucháme, vmícháme lanýžové máslo, přilijeme smetanu, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zamícháme.

Roládky podáváme nakrájené na plátky se šťouchaným bramborem s lanýžovým máslem. Můžeme zakápnout olivovým olejem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 652 kcal, 56 g bílkovin, 38 g sacharidů, 30 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.