Rump steak plněný pestem ze sušených rajčat

play Přehrát video recept
Rump steak plněný pestem ze sušených rajčat
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte nejnovější recept Romana Pauluse na rump steak plněný pestem ze sušených rajčat a schwarzwaldskou šunkou. Najdete ho na stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × hovězí rump steaky Inisvale
  • 8 × cherry rajčat
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej
  • 4 × lžíce pesta rosso Baresa
  • 8 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 2 × plátky plnotučného sýra Wiesenländer Milbona
  • 8 × lístků bazalky
  • rostlinný olej Promienna
  • 8 × malých vařených brambor
  • 200 g pórku
  • balsamico Acentino
  • cukr krystal Castello
  • 125 g rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 056 kJ / 969 kcal

Bílkoviny

68,00 g

Tuky

54,90 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

53,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cherry rajčata překrojíme na poloviny, naskládáme na plech, opepříme, trochu osolíme a zakápneme olivovým olejem a vložíme sušit do trouby předehřáté na 80 °C na 45 – 50 minut.

02.Maso naklepeme, nasekáme šlachy po stranách, osolíme, opepříme a potřeme pestem. Do šunky zabalíme polovinu plátku sýra a položíme ho na maso. Nakonec přidáme listy bazalky a maso zarolujeme. Vzniklé rolády svážeme provázkem a ještě osolíme a opepříme. Opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinný olejem ze všech stran, poté přendáme i s výpekem na plech a vložíme do trouby předehřáté na 130 °C asi na 10 minut. Hotové rolády přikryjeme alobalem a nechám chvíli odpočinout. Poté zbavíme provázku a nakrájíme na plátky.

03.Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, rozkrájíme podélně na poloviny a opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem dozlatova. V průběhu restování osolíme. Pórek nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve k bramborám, lehce podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a krátce podusíme.

04.Z balsamica, pepře, soli, cukru a olivového oleje připravíme dresink.

Servírování

05.Na talíř rozložíme rukolu, orestované brambory a pórek. Na zeleninu naservírujeme plátky pečené rolky, dozdobíme sušenými rajčaty a nakonec pokapeme připraveným dresinkem

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo