Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Vařený rump steak s pažitkovou omáčkou

Steak nemusíte připravovat jen na grilu – ochutnejte jej vařený s kořenovou zeleninou. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rumpsteak

  • 4 × plátky českého rump steaku Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g mrkve
  • 70 g petržele
  • 70 g celeru
  • 60 g řapíkatého celeru
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 5 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 4 × menší cibule

Máslové noky

  • 60 g másla Pilos
  • 6 × vajec “M“
  • 30 g hladké mouky Castello
  • 80 g toastového máslového chleba Rivercote

Pažitková omáčka

  • 3 × plátky toastového máslového chleba Rivercote
  • čerstvé mléko Pilos (3,5 % tuku) na namočení chleba
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 4 × lžíce pažitky
  • palička na maso
  • potravinová fólie
  • provázek
  • metlička
  • ruční mixér
  • ponorný mixér
  • vyšší pohár

POSTUP

Rumpsteak

Rumpsteak nařízneme a za pomoci potravinové fólie naklepeme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. 40 g mrkve, 30 g celeru a 30 g petržele nakrájíme na tenké nudličky, krátce zblanšírujeme v osolené vodě, položíme na maso, zarolujeme a svážeme kuchyňským provázkem.

Ze zbylé kořenové zeleniny, řapíkatého celeru, bobkových listů, celého pepře, nového koření a asi 1 l vody připravíme várku. Cibule přepůlíme, opečeme v suché pánvi a poté vložíme do várky společně s připravenými závitky. Vaříme doměkka na mírném ohni asi 60 minut. Hotové závitky vyjmeme z vývaru a po zchladnutí odstraníme provázek.

Máslové noky

Měkké máslo vyšleháme metličkou do pěny, osolíme, přidáme žloutky a ještě jednou vyšleháme. Přisypeme mouku a čerstvou strouhanku připravenou z toastového chleba a přidáme sníh ze 2 bílků. Takto připravené těsto necháme 30 minut ztuhnout v lednici. Z těsta tvarujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 8 – 10 minut.

Pažitková omáčka

Do mléka namočíme 3 plátky toastového chleba. Do vyššího poháru rozdrobíme 4 natvrdo vařená vejce, přidáme vyždímaný toastový chléb, osolíme, přilijeme vývar a tyčovým mixérem rozmixujeme. Postupně vléváme olej, aby se omáčka zahustila a zjemnila. Přisypeme nadrobno nakrájenou pažitku a zamícháme.

Servírování

Vařené závitky nakrájíme na plátky a lehce osolíme. Podáváme s kořenovou zeleninou, máslovými noky a také silným vývarem, který jsme získali vařením masa. Pažitkovou omáčkou servírujeme v samostatné misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.