Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hovězí roštěnec vcelku svážeme provázkem, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a koření do masa vmasírujeme.
Tip: Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Krátce opečeme ze čtyř stran v rozpálené grilovací pánvi. Pak přendáme do pekáče, posypeme čerstvým rozmarýnem a tymiánem, zakápneme olejem, zapíchneme do masa teploměr a pečeme:
Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.
Tip: Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým vyvětráním moc horkého vzduchu.
Po upečení maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme osolené a zakápnuté olivovým olejem společně s grilovanou zeleninou.
Tip: Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.