Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rib eye steak s pečenými brambory v alobalu, zakysanou smetanou a listovým salátem

Zatímco někdo se může při grilování spokojit s klobáskami a camembertem, jsou tací, kteří potřebují pořádný kus masa. A přesně těm udělá radost tento recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který se zaměřil na hovězí steak – konkrétně na steak z vysokého roštěnce, který je známý také jako „rib eye“. Ale nezůstanete u samotného steaku! Na grilu si připravíte i přílohu v podobě brambor s máslem grilovaných v alobalu. Na závěr už stačí jen namíchat jednoduchý, ale chutný salát se zálivkou z kysané smetany, pálivé papričky a spousty voňavých bylinek! Co nejraději grilujete vy?

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 50 g máslo Pilos
  • 2 × rib eye steak
  • olivový olej Primadonna
  • 1,5 × citron (šťáva)
  • 2 × lžíce zakysaná smetana Pilos
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá máta
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá listová petržel
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst listový salát mix

POSTUP

Brambory předvaříme, rozkrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Na stranu řezu brambor položíme máslo, přiklopíme druhou polovinou brambory, zabalíme do alobalu a grilujeme. 

Steaky z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme na gril na 8–10 minut. Maso během grilování otáčíme. Hotové maso pokapeme olejem, šťávou z ½ citronu a přikryjeme alobalem.

Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami (bazalkou, mátou, pažitkou a listovou petrželí). Přidáme nasekanou pálivou papričku bez semínek, ochutíme solí, pepřem, olejem a šťávou z ½ citronu. Důkladně promícháme. Lahůdkovou cibulku nasekáme nadrobno a přendáme do mísy, přidáme listový salát, osolíme, opepříme, přilijeme olej a šťávu z ½ citronu. 

Pečené brambory servírujeme se steakem, porcí listového salátu a dresinkem.  

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.