Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Grilovaný rump steak s grilovanými batáty

Připravte si osvědčený recept Romana Pauluse na grilovaný rump steak s grilovanými batáty, cuketou a bylinkovou omáčkou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaný steak

  • 2 × sladké brambory (batáty)
  • 1 × střední cuketa
  • 1 × větvička rajčat
  • 4 × irské rump steaky Inisvale
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • lístky čerstvé bazalky na ozdobu

Bylinková omáčka

  • 1 × hrst sekaných čerstvých bylinek: bazalka, máta, listová petržel
  • 1 × kyselá okurka Freshona
  • 2 × stroužky česneku

POSTUP

Sladké brambory a cuketu i se slupkou nakrájíme na 1 cm široké plátky, které grilujeme nasucho v grilovací pánvi společně s větvičkou rajčat. Po ogrilování z obou stran a změknutí brambor (u cukety je grilování kratší), je vyndáme na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Rump steaky osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a grilujeme 2-3 minuty z každé strany v rozpálené grilovací pánvi. Poté je přendáme na talíř, navrch položíme kousek másla a necháme pod alobalem odpočinout asi 5 minut.

Sekané bylinky, kyselou okurku a oloupané stroužky česneku nakrájené na menší kousky rozmixujeme společně se solí, pepřem a olivovým olejem na jemnou pastu podobnou pestu. Podáváme v mističce zvlášť společně steakem a zeleninou, ozdobené čerstvými lístky bazalky. Steak můžeme na talíři dle chuti dosolit.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.