Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
K letnímu grilování nepatří jen klobásky nebo camembert, ale také pořádné kusy výborného masa. Jeden takový připravil i šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na grilovaný flank steak. Naučíte se hovězí pupek nejenom správně nakořenit, ale i ogrilovat, aby byl propečený přesně tak, jak to máte rádi. I přílohu připravíte přímo na grilu – salát z pečených brambor se spoustou další zeleniny, olivami, koriandrem a listovou petrželí. Na závěr už stačí jen přidat zálivku z citronové šťávy a dijonské hořčice, nakrájet steak a podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 094 kJ / 978 kcal
Bílkoviny
75,80 g
Tuky
63,80 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
3,70 g
Sacharidy
35,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory i se slupkou rozpůlíme a grilujeme na rozkrojené straně v chladnější části grilu doměkka.
Před grilováním maso vyndejte z lednice a nechte 30 minut temperovat při pokojové teplotě.
02.Flank steak okořeníme solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem a zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran. Nejprve umístíme na rozpálenou část grilu, maso necháme z obou stran zatáhnout a teprve poté přemístíme steak do chladnější zóny, kde ho necháme dojít. Hotový vyndáme na talíř, polijeme bylinkovým máslem, přikryjeme alobalem a necháme odležet asi 10 minut.
03.Recept na rychlé bylinkové máslo:
04.Máslo rozpustíme, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou listovou petrželí a citronovou šťávou.
05.Teplé opečené brambory rozkrájíme na čtvrtky, přidáme červenou cibuli na nudličky, poloviny cherry rajčat, olivy nakrájené na kolečka a bylinky nasekané nahrubo.´
06.Z hořčice, citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku, kterou nalijeme do bramborového salátu. Dobře promícháme a necháme 10 minut odležet.
Pro pikantní marinádu přidejte i čerstvé či sušené chilli papričky.
07.Odležený steak krájíme na tenké plátky proti vláknu, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme, opepříme a podáváme s bramborovým salátem, který jsme před podáváním ještě dochutili.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT