Grilovaný flank steak se salátem z grilovaných brambor

play Přehrát video recept
Grilovaný flank steak se salátem z grilovaných brambor
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

K letnímu grilování nepatří jen klobásky nebo camembert, ale také pořádné kusy výborného masa. Jeden takový připravil i šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na grilovaný flank steak. Naučíte se hovězí pupek nejenom správně nakořenit, ale i ogrilovat, aby byl propečený přesně tak, jak to máte rádi. I přílohu připravíte přímo na grilu – salát z pečených brambor se spoustou další zeleniny, olivami, koriandrem a listovou petrželí. Na závěr už stačí jen přidat zálivku z citronové šťávy a dijonské hořčice, nakrájet steak a podávat!

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 1 kg flank steaky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × větvička čerstvý rozmarýn
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna

Salát

  • 600 g brambory
  • 1 × červená cibule
  • 200 g cherry rajčata mix barev
  • 50 g zelené olivy bez pecek Baresa
  • 50 g černé olivy bez pecek Baresa
  • 0,5 × hrst čerstvý koriandr
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel

Na ochucení

  • 50 g dijonská hořčice Kania
  • 30 g citronová šťáva
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 50 g extra panenský olivový olej Primadonna

Rychlé bylinkové máslo:

  • 100 g máslo Pilos
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce sekaná listová petržel
  • 2 × lžička citronová šťáva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 094 kJ / 978 kcal

Bílkoviny

75,80 g

Tuky

63,80 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

3,70 g

Sacharidy

35,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory i se slupkou rozpůlíme a grilujeme na rozkrojené straně v chladnější části grilu doměkka. 

Před grilováním maso vyndejte z lednice a nechte 30 minut temperovat při pokojové teplotě.

02.Flank steak okořeníme solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem a zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran. Nejprve umístíme na rozpálenou část grilu, maso necháme z obou stran zatáhnout a teprve poté přemístíme steak do chladnější zóny, kde ho necháme dojít. Hotový vyndáme na talíř, polijeme bylinkovým máslem, přikryjeme alobalem a necháme odležet asi 10 minut.

03.Recept na rychlé bylinkové máslo:

04.Máslo rozpustíme, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou listovou petrželí a citronovou šťávou.

05.Teplé opečené brambory rozkrájíme na čtvrtky, přidáme červenou cibuli na nudličky, poloviny cherry rajčat, olivy nakrájené na kolečka a bylinky nasekané nahrubo.´

06.Z hořčice, citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku, kterou nalijeme do bramborového salátu. Dobře promícháme a necháme 10 minut odležet.

Pro pikantní marinádu přidejte i čerstvé či sušené chilli papričky.

07.Odležený steak krájíme na tenké plátky proti vláknu, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme, opepříme a podáváme s bramborovým salátem, který jsme před podáváním ještě dochutili.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo