Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Grilovaný flank steak se salátem z grilovaných brambor

K letnímu grilování nepatří jen klobásky nebo camembert, ale také pořádné kusy výborného masa. Jeden takový připravil i šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na grilovaný flank steak. Naučíte se hovězí pupek nejenom správně nakořenit, ale i ogrilovat, aby byl propečený přesně tak, jak to máte rádi. I přílohu připravíte přímo na grilu – salát z pečených brambor se spoustou další zeleniny, olivami, koriandrem a listovou petrželí. Na závěr už stačí jen přidat zálivku z citronové šťávy a dijonské hořčice, nakrájet steak a podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 1 kg flank steaky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × větvička čerstvý rozmarýn
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna

Salát

  • 600 g brambory
  • 1 × červená cibule
  • 200 g cherry rajčata mix barev
  • 50 g zelené olivy bez pecek Baresa
  • 50 g černé olivy bez pecek Baresa
  • 0,5 × hrst čerstvý koriandr
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel

Na ochucení

  • 50 g dijonská hořčice Kania
  • 30 g citronová šťáva
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 50 g extra panenský olivový olej Primadonna

Rychlé bylinkové máslo:

  • 100 g máslo Pilos
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce sekaná listová petržel
  • 2 × lžička citronová šťáva
  • gril
  • alobal
  • lis na česnek
  • kuchyňské potřeby

POSTUP

Brambory i se slupkou rozpůlíme a grilujeme na rozkrojené straně v chladnější části grilu doměkka. 

Tip: Před grilováním maso vyndejte z lednice a nechte 30 minut temperovat při pokojové teplotě.

Flank steak okořeníme solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem a zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran. Nejprve umístíme na rozpálenou část grilu, maso necháme z obou stran zatáhnout a teprve poté přemístíme steak do chladnější zóny, kde ho necháme dojít. Hotový vyndáme na talíř, polijeme bylinkovým máslem, přikryjeme alobalem a necháme odležet asi 10 minut.

Recept na rychlé bylinkové máslo:

Máslo rozpustíme, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou listovou petrželí a citronovou šťávou.

Teplé opečené brambory rozkrájíme na čtvrtky, přidáme červenou cibuli na nudličky, poloviny cherry rajčat, olivy nakrájené na kolečka a bylinky nasekané nahrubo.´

Z hořčice, citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku, kterou nalijeme do bramborového salátu. Dobře promícháme a necháme 10 minut odležet.

Tip: Pro pikantní marinádu přidejte i čerstvé či sušené chilli papričky.

Odležený steak krájíme na tenké plátky proti vláknu, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme, opepříme a podáváme s bramborovým salátem, který jsme před podáváním ještě dochutili.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 994 kcal, 76 g bílkovin, 35 g sacharidů, 58 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.