Brambory i se slupkou rozpůlíme a grilujeme na rozkrojené straně v chladnější části grilu doměkka.
Tip: Před grilováním maso vyndejte z lednice a nechte 30 minut temperovat při pokojové teplotě.
Flank steak okořeníme solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem a zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran. Nejprve umístíme na rozpálenou část grilu, maso necháme z obou stran zatáhnout a teprve poté přemístíme steak do chladnější zóny, kde ho necháme dojít. Hotový vyndáme na talíř, polijeme bylinkovým máslem, přikryjeme alobalem a necháme odležet asi 10 minut.
Recept na rychlé bylinkové máslo:
Máslo rozpustíme, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou listovou petrželí a citronovou šťávou.
Teplé opečené brambory rozkrájíme na čtvrtky, přidáme červenou cibuli na nudličky, poloviny cherry rajčat, olivy nakrájené na kolečka a bylinky nasekané nahrubo.´
Z hořčice, citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku, kterou nalijeme do bramborového salátu. Dobře promícháme a necháme 10 minut odležet.
Tip: Pro pikantní marinádu přidejte i čerstvé či sušené chilli papričky.
Odležený steak krájíme na tenké plátky proti vláknu, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme, opepříme a podáváme s bramborovým salátem, který jsme před podáváním ještě dochutili.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 994 kcal, 76 g bílkovin, 35 g sacharidů, 58 g tuků.