Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Změklé, trochu vyšlehané máslo osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici, 2 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce nasekané listové petržele, 1 lžíci citronové šťávy a promícháme. Naneseme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.
Tip: Podrobné video na přípravu bylinkového másla najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Syrové batáty nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která nasucho pomalu grilujeme v chladnější části grilu z obou stran do měkka.
Opečené brambory přendáme na talíř, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a ochutíme snítkou rozmarýnu a chilli podle chuti.
1,5 hrsti koriandru a asi 1 hrst listové petržele nakrájíme nahrubo a vložíme do elektrického sekáčku. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy, uzenou papriku, chilli, nasekaný česnek a červenou cibuli, 150 ml olivového oleje, sůl, pepř a rozmixujeme.
Steaky těsně před vložením do grilu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme 2 minuty z jedné strany a 1 minutu z druhé strany.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Hotové steaky přendáme na talíř, položíme na ně plátek bylinkového másla, lehce osolíme, přikryjeme alobalem a necháme krátce odpočinout.
Na talíř či prkénko doprostřed stolu nandáme plátky grilovaných batátů, steaky s rozpuštěným bylinkovým máslem a salsou, kterou pokapeme brambory i steak. Zbytek salsy nandáme do mističky zvlášť. Talíř ozdobíme bylinkami ze zahrádky.