Kuchyně
Řecká, Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Steak z hovězího zná každý, už jste ale vyzkoušeli steak z tuňáka? Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát připravil skvělý řecký recept na grilovaného tuňáka s marinovanou zeleninou, který si snadno upravíte přesně podle svých chutí. Tuňáka můžete ogrilovat jen zlehka, jako to dělají v Řecku, nebo si ho nechat více propéct. Také můžete, pokud máte chuť, místo steaku z tuňáka připravit grilovaného mořského vlka. Recept doplňuje jednoduchá marináda na zeleninu a také autentické středomořské kalamata olivy, se kterými si budete hned připadat jako v řecké taverně.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 746 kJ / 420 kcal
Bílkoviny
46,50 g
Tuky
21,00 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
10,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Steak opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a opečeme v grilovací pánvi nebo na grilu z obou stran zhruba 1,5 minuty. Přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme krátce odpočinout.
02.Mezitím rajčata a cuketu nakrájíme na tenké plátky a obojí rozložíme na talíř na přeskáčku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, posypeme nadrobno nasekanou listovou petrželí, proužky cibule a oblíbenými olivami, které jsme okrájením zbavili pecky.
03.Tuňáka rozřízneme na 2 kusy a podáváme a připravené zelenině.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT