Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na větší hranolky. Přendáme je do misky a pokapeme olivovým olejem. Přidáme lístky rozmarýnu a 7 celých neloupaných stroužků česneku. Osolíme, opepříme a promícháme. Batáty přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Změklé máslo smícháme s hrubozrnnou hořčicí, 1 nastrouhaným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem grana padano a nasekaným rozmarýnem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Steaky osolíme a opepříme. Opékáme je v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje z každé strany asi 3 minuty. Poté stáhneme z ohně a každý steak potřeme rozmarýnovým máslem. Necháme 2–3 minuty odpočívat.
Na talíř naservírujeme křupavé pečené batáty a vedle grilovaný steak s rozmarýnovým máslem. Nakonec můžeme pokapat výpekem.