Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Restované udon nudle se zeleninou a kuřecím masem

Tolik druhů nudlí jinde než v Asii nenajdete! Mezi ty nejoblíbenější patří pšeničné udon nudle, které připravil šéfkuchař Roman Paulus ve svém novém receptu. Japonské nudle připravuje jak s tofu, tak s kuřecím masem, které ale můžete společně s rybí omáčkou vynechat a pochutnat si tak na výborném bezmasém jídle. Udon nudle stačí už jenom vhodně zkombinovat s pestrou zeleninou a můžete si pochutnat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g udon nudle Vitasia
  • 30 g sezamový olej Vitasia
  • 200 g marinované tofu Vitasia
  • 200 g uřecí prsa Řezníkova čerstvá porce
  • 8 × stroužek česnek
  • 100 g hlíva ústřičná
  • 100 g mrkev
  • 4 × lžička rybí omáčka Vitasia
  • 50 g ústřicová omáčka Vitasia
  • 2 × lžíce voda
  • 100 g brokolice
  • 80 g ledový salát
  • 35 g lahůdková cibulka
  • 50 g pražené a solené arašídy Alesto

POSTUP

Kuřecí prsa očistíme, vykostíme a nakrájíme na nudličky.

V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme nudle podle návodu.

V hluboké wok pánvi rozpálíme sezamový olej a osmažíme v něm dokřupava na malé kostičky nakrájené tofu.

Následně přidáme kuřecí maso, krátce orestujeme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, natrhanou hlívu a nudličky mrkve.

Ochutíme rybí omáčkou, ústřicovou omáčkou a dle potřeby naředíme trochou vody z těstovin. Přidáme malé růžičky brokolice, uvařené nudle a několikrát prohodíme, aby se směs dobře promíchala. Dokončíme na nudličky nakrájeným ledovým salátem.

Servírujeme v hlubokém talíři nebo velké misce a podáváme posypané nalámanými arašídy a kolečky lahůdkové cibulky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 675 kcal, 35 g bílkovin, 87 g sacharidů, 20 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.