Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky velké asi 3 cm. Uvaříme v osolené vodě s lžičkou kurkumy doměkka.
V pánvi rozehřejeme kokosový olej na kterém orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, nastrouhaný česnek, nalámanou skořici, černý pepř, sůl, kari lístky, chilli drcené i v prášku, zbylou kurkumu a pandanové listy. Zarestujeme lehce na barvu.
Tip: Kari lístky můžete nahradit jedním bobkovým listem. Na rozdíl od kari lístků ho však nejezte a nechte na straně talíře nebo vyndejte před podáváním.
Následně přidáme uvařené brambory a celé promícháme a znovu orestujeme.
Podáváme jako přílohu nebo jako lehký hlavní chod.
Co jsou to Pandanové listy?
Jedná se o travinu používanou v kuchyni jižní Asie. Do pokrmu se dávají natrhané na menší kusy a při konzumaci se z jídla vyndají. Listy zanechávají unikátní jemnou lehce nasládlou chuť a trávovité aroma. Prodávají se čerstvé, avšak v českých podmínkách narazíte spíš na mražené, a to v obchodech s asijskými specialitami. Používají se i k ochucení dezertů, drinků nebo výrobu džemů.
Díky jejich jemné a málo výrazné chuti je lze při vaření vynechat.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 288 kcal, 6 g bílkovin, 50 g sacharidů, 6 g tuků.