Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a nachystáme drobenku.
Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Třtinový cukr v rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat, přidáme nastrouhaný zázvor, připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme. Ke konci přidáme nakrájené jahody.
Ze smetany, vajec, vanilkového cukru a lžíce krupicového cukru připravíme zálivku.
Rebarborový základ naplníme do předpřipraveného korpusu a zalijeme zálivkou.
Tip: Jak si připravit korpus na ovocný koláč zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Množství vyjde na 1 rebarborový korpus o průměru 28 cm a jeden malý korpus na pozdější dobroty.
Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 15 minut. Poté koláč posypeme drobenkou a pečeme dalších 25–30 minut dozlatova.
Po upečení necháme vychladnout, podáváme s vanilkovou omáčkou.
Tip: Jak připravit vanilkovou omáčku se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.