Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rebarborový koláč

Myslíte si, že nejlepší rebarborový koláč umí jen vaše babička? Blýskněte se před ní a připravte na oplátku tento originální koláč ve stylu „sladkého quiche“ podle receptu Romana Pauluse. Ve video návodu se dozvíte, jak správně zkaramelizovat cukr, ale i jak připravit smetanovou zálivku na francouzský koláč. Rebarbora s jahodami (ale případně i bez nich) pak už zajistí, že se po koláči zapráší, sotva stačí vychladnout.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na rebarborový koláč

  • 2 × lžíce třtinového cukru
  • 2 × lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 300 g rebarbory
  • špetka skořice
  • 2 × lžíce tuzemáku
  • 4 × jahody
  • 150 ml smetany
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × vanilkový cukr
  • 1 × lžíce krupicového cukru
  • 1 × korpus na ovocný koláč ⌀ 28
  • drobenka

POSTUP

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a nachystáme drobenku.

Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Třtinový cukr v rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat, přidáme nastrouhaný zázvor,  připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme. Ke konci přidáme nakrájené jahody.

Ze smetany, vajec, vanilkového cukru a lžíce krupicového cukru připravíme zálivku.

Rebarborový základ naplníme do předpřipraveného korpusu a zalijeme zálivkou.

 

Tip: Jak si připravit korpus na ovocný koláč zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Množství vyjde na 1 rebarborový korpus o průměru 28 cm a jeden malý korpus na pozdější dobroty.

Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 15 minut. Poté koláč posypeme drobenkou a pečeme dalších 25–30 minut dozlatova.

Po upečení necháme vychladnout, podáváme s vanilkovou omáčkou.

Tip: Jak připravit vanilkovou omáčku se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.