Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rebarborový džem

Máte přebytek rebarbory a přemýšlíte, jak ji zpracovat? Pokud nevíte, co s rebarborou, udělejte si rebarborový džem a uchovejte si tuhle zdravou zeleninu i na zimu. Jak na to vám prozradí Roman Paulus ve snadném receptu Kulinářské akademie Lidlu. Poradí i jak vyvařit sklenice, jestli rebarboru loupat a co její chuť pozvedne k dokonalosti. Zkuste si s námi udělat neobvyklý, lehce pikantní džem a uvidíte, že se rychle zařadí mezi vaše oblíbené marmelády.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na rebarborový džem

  • 500 g rebarbory
  • 30 g zázvoru
  • 200 g jablek
  • 250 ml vody
  • 1 citron (šťáva)
  • 220 g krupicového cukru
  • sklenice na džem
  • struhadlo

POSTUP

Rebarboru omyjeme, nakrájíme na malé asi 0,5 cm široké plátky (loupat nemusíme), vložíme do hrnce, přidáme najemno nakrájený zázvor, nastrouhané jablko a podlijeme vodou. Za stálého míchání povaříme. Přidáme cukr, šťávu z citronu a mícháme dál. Necháme vařit 15-20 minut do zhoustnutí.

Plníme do předem vyvařených ještě horkých skleniček, po naplnění obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Skladujeme ve spíži nebo ve sklepě a po otevření v lednici.

TIP: Jak zjistit, jestli už je džem dost hustý? Trochu ho dejte na studený talíř a nechte v lednici vychladnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU