Rebarborový džem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte přebytek rebarbory a přemýšlíte, jak ji zpracovat? Pokud nevíte, co s rebarborou, udělejte si rebarborový džem a uchovejte si tuhle zdravou zeleninu i na zimu. Jak na to vám prozradí Roman Paulus ve snadném receptu Kulinářské akademie Lidlu. Poradí i jak vyvařit sklenice, jestli rebarboru loupat a co její chuť pozvedne k dokonalosti. Zkuste si s námi udělat neobvyklý, lehce pikantní džem a uvidíte, že se rychle zařadí mezi vaše oblíbené marmelády.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na rebarborový džem

  • 500 g rebarbory
  • 30 g zázvoru
  • 200 g jablek
  • 250 ml vody
  • 1 × citron (šťáva)
  • 220 g krupicového cukru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 599 kJ / 1 099 kcal

Bílkoviny

6,20 g

Tuky

1,70 g

Vláknina

14,60 g

Sůl

0,03 g

Sacharidy

280,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rebarboru omyjeme, nakrájíme na malé asi 0,5 cm široké plátky (loupat nemusíme), vložíme do hrnce, přidáme najemno nakrájený zázvor, nastrouhané jablko a podlijeme vodou. Za stálého míchání povaříme. Přidáme cukr, šťávu z citronu a mícháme dál. Necháme vařit 15-20 minut do zhoustnutí.

02.Plníme do předem vyvařených ještě horkých skleniček, po naplnění obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Skladujeme ve spíži nebo ve sklepě a po otevření v lednici.

03.TIP: Jak zjistit, jestli už je džem dost hustý? Trochu ho dejte na studený talíř a nechte v lednici vychladnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo