Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rebarboru omyjeme, nakrájíme na malé asi 0,5 cm široké plátky (loupat nemusíme), vložíme do hrnce, přidáme najemno nakrájený zázvor, nastrouhané jablko a podlijeme vodou. Za stálého míchání povaříme. Přidáme cukr, šťávu z citronu a mícháme dál. Necháme vařit 15-20 minut do zhoustnutí.
Plníme do předem vyvařených ještě horkých skleniček, po naplnění obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Skladujeme ve spíži nebo ve sklepě a po otevření v lednici.
TIP: Jak zjistit, jestli už je džem dost hustý? Trochu ho dejte na studený talíř a nechte v lednici vychladnout.