Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Šípkový džem

Šípková marmeláda je skvělá pochoutka a není proto divu, že ji šéfkuchař Roman Paulus řadí mezi své nejoblíbenější. Abyste si šípkový džem mohli připravit i sami doma, nepotřebujete mnoho jiného než šípky, cukr a kyselinu citronovou. Ve video receptu se dozvíte, jak zralé šípky mají ideálně být, jak je připravit na vaření, i jak rozvařenou dužinu následně rozmixovat, aby měl džem co nejlepší konzistenci. Nakonec si na něm pochutnáte nejvíce jen tak na chlebu s máslem nebo třeba s pečeným divočákem či jinou zvěřinou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Šípkový džem

  • 1 kg šípků
  • 20 g kyseliny citronové
  • 300 g cukru
  • 2 l vody
  • ruční mixér
  • sklenice
  • kovové sítko

POSTUP

Omyté šípky s vodou důkladně rozvaříme doměkka a poté rozmixujeme. Následně ještě hmotu propasírujeme skrze jemný cedník.

Ke vzniklému pyré přidáme cukr a kyselinu citronovou a necháme je za mírného plamene rozpustit a svařit na požadovanou konzistenci.

Hotový vroucí džem plníme do vyvařených skleniček, které po uzavření otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU