Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Višňový džem s citronovým tymiánem

Domácí višňový džem bez chemie? Jde to! Vyzkoušejte ověřený recept šéfkuchaře Romana Pauluse a snadný džem z višní s kousky ovoce a voňavým tymiánem. Jak na to se dozvíte v následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu. Ať už máte raději džem nebo marmeládu, s višněmi, třešněmi nebo třeba pomeranči, tento neobvyklý recept vám prozradí triky, jak si připravit džem i bez chemie a stoprocentně přírodně. Zkuste ho s námi už dnes a připravte rodině svačinku bez umělých konzervantů!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Višňový džem s citronovým tymiánem

  • 500 g vypeckovaných višní
  • 200 g jablek
  • 200 g krupicového cukru
  • svazek (citronového) tymiánu
  • struhadlo
  • sklenice na džem
  • sítko
  • provázek

POSTUP

Vypeckované višně v rozpáleném hrnci povaříme, aby pustily šťávu. Poté scedíme, ovoce necháme okapat a dáme stranou. Šťávu spolu s oloupanými nastrouhanými jablky, cukrem a větvičkami tymiánu svázané provázkem svaříme, dokud se jablka nerozvaří. Ke konci přidáme zbylé višně.

Ještě jednou svaříme, vyndáme svazek bylinek a vroucí plníme lžičkou do vyvařených sklenic. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v temnu a chladu.

TIP: Sklenice a víčka ponořte během přípravy džemu na 1-2 minuty do vařící vody, aby byly opravdu čisté.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU