Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Rakvičky

Rakvičky se šlehačkou jsou tradiční a oblíbený zákusek, který dodnes najdete v každé dobré cukrárně. Připravit si je ale můžete celkem snadno i doma! Stačí vám k tomu video recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten vás naučí, jak připravit těsto – tedy pěnu ze žloutků i celých vajec, moučkového, krystalového a vanilkového cukru. Celé kouzlo pak pomohou dokončit rakvičkové formičky, které snadno naplníte pomocí cukrářského sáčku. Na dozdobení dobře poslouží samozřejmě šlehačka, ale třeba i lesní plody, oříšky, čokoláda nebo cokoliv dalšího, co máte rádi.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
25

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rakvičky

  • 9× žloutků
  • 1× vejce „M“
  • 140 g krupicového cukru
  • 140 g moučkového cukru
  • 1× vanilkový cukr
  • máslo na vymazání
  • šlehačka k podávání

POSTUP

Žloutky, vejce a všechny cukry vyšleháme do husté pěny. Mezitím máslem vymažeme formičky na rakvičky.

Ušlehanou pěnu naplníme do cukrářského sáčku, ze kterého snadno naplníme vymazané formičky. Plníme do tří čtvrtin, protože při pečení rakvičky zvětší objem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi hodinu na program s horkovzuchem. Následně stáhneme na 100 °C a dosušíme do křupava asi hodinu.

Hotové rakvičky necháme vychladnout, vlažné vyklepneme z formiček a podáváme s čerstvou ušlehanou neslazenou šlehačkou a případně i čerstvým ovocem.

Z dávky připravíme asi 25 kusů

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU