Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rajčatové bruschetty s grilovaným tuňákem

Italská kuchyně se vyznačuje tím, že obsahuje spoustu jednoduchých, ale zároveň vynikajících receptů. A jedním z takových jsou i rajčatové bruschetty s tuňákem, které připravuje Roman Paulus. Samotnou bruschettu připravíte poměrně jednoduše – jedná se v podstatě jen o suchou topinku z čerstvého světlého chleba. O to víc času vám pak zbyde na přípravu rajčatové směsi a v pánvi grilovaného tuňáka, který je hlavním bodem této skvělé svačinky či lehké večeře.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g cherry rajčata
  • 1 × červená cibule
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 6 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce malinové krémové balsamico Italiamo
  • 200 g dýňová švýcarka z mateřského těsta
  • 400 g steak z tuňáka
  • 3 × stroužek česnek

POSTUP

Rajčata nakrájíme na kousky a ochutíme červenou cibulí, bazalkou, solí, pepřem, chilli a lžící balsamica. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, promícháme, dáme stranou a necháme odpočinout.

Tuňáka okořeníme solí a pepřem a lehce potřeme olejem. Opečeme z obou stran, tak aby tuňák byl medium rare (asi 1,5 minuty z každé strany).

Tip: Pro lepší výsledek tuňáka posypte i sezamovými semínky.

Plátky chleba opečeme na troše olivového oleje dokřupava, potřeme česnekem a navrstvíme na ně připravený rajčatový salát. 

Tuňáka nakrájíme na tenké plátky a bruschetty se salátem jimi obložíme. 

Nakonec zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvě namletým pepřem, ozdobíme několika lístky bazalky a doplníme balsamikem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 421 kcal, 29 g bílkovin, 28 g sacharidů, 22 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.