Kuchyně
Italská, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Italská kuchyně se vyznačuje tím, že obsahuje spoustu jednoduchých, ale zároveň vynikajících receptů. A jedním z takových jsou i rajčatové bruschetty s tuňákem, které připravuje Roman Paulus. Samotnou bruschettu připravíte poměrně jednoduše – jedná se v podstatě jen o suchou topinku z čerstvého světlého chleba. O to víc času vám pak zbyde na přípravu rajčatové směsi a v pánvi grilovaného tuňáka, který je hlavním bodem této skvělé svačinky či lehké večeře.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 026 kJ / 484 kcal
Bílkoviny
30,70 g
Tuky
25,60 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
32,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rajčata nakrájíme na kousky a ochutíme červenou cibulí, bazalkou, solí, pepřem, chilli a lžící balsamica. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, promícháme, dáme stranou a necháme odpočinout.
02.Tuňáka okořeníme solí a pepřem a lehce potřeme olejem. Opečeme z obou stran, tak aby tuňák byl medium rare (asi 1,5 minuty z každé strany).
Pro lepší výsledek tuňáka posypte i sezamovými semínky.
03.Plátky chleba opečeme na troše olivového oleje dokřupava, potřeme česnekem a navrstvíme na ně připravený rajčatový salát.
04.Tuňáka nakrájíme na tenké plátky a bruschetty se salátem jimi obložíme.
05.Nakonec zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvě namletým pepřem, ozdobíme několika lístky bazalky a doplníme balsamikem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT