Rajčatové bruschetty s grilovaným tuňákem

play Přehrát video recept
Rajčatové bruschetty s grilovaným tuňákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Italská kuchyně se vyznačuje tím, že obsahuje spoustu jednoduchých, ale zároveň vynikajících receptů. A jedním z takových jsou i rajčatové bruschetty s tuňákem, které připravuje Roman Paulus. Samotnou bruschettu připravíte poměrně jednoduše – jedná se v podstatě jen o suchou topinku z čerstvého světlého chleba. O to víc času vám pak zbyde na přípravu rajčatové směsi a v pánvi grilovaného tuňáka, který je hlavním bodem této skvělé svačinky či lehké večeře.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g cherry rajčata
  • 1 × červená cibule
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 6 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce malinové krémové balsamico Italiamo
  • 200 g dýňová švýcarka z mateřského těsta
  • 400 g steak z tuňáka
  • 3 × stroužek česnek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 026 kJ / 484 kcal

Bílkoviny

30,70 g

Tuky

25,60 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

32,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rajčata nakrájíme na kousky a ochutíme červenou cibulí, bazalkou, solí, pepřem, chilli a lžící balsamica. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, promícháme, dáme stranou a necháme odpočinout.

02.Tuňáka okořeníme solí a pepřem a lehce potřeme olejem. Opečeme z obou stran, tak aby tuňák byl medium rare (asi 1,5 minuty z každé strany).

Pro lepší výsledek tuňáka posypte i sezamovými semínky.

03.Plátky chleba opečeme na troše olivového oleje dokřupava, potřeme česnekem a navrstvíme na ně připravený rajčatový salát. 

04.Tuňáka nakrájíme na tenké plátky a bruschetty se salátem jimi obložíme. 

05.Nakonec zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvě namletým pepřem, ozdobíme několika lístky bazalky a doplníme balsamikem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo