Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Grilované sardinky na rajčatové bruschettě

Sardinky nemusí být jen z konzervy! Tyto malé mořské rybičky plné chuti se skvěle hodí i na grilování, což dokazuje šéfkuchař Roman Paulus ve svém video receptu. Společně se podíváte na to, jak vyfiletované sardinky připravit na grilování v alobalu, čím je ochutit a na co si dát pozor. Výhoda sardinek je, že na grilu potřebují jen něco málo přes pět minut, což je tak akorát, abyste si stihli připravit rajčatový salát s česnekem, citronovou šťávou a čerstvými bylinkami. Ten společně s grilovanými sardinkami a opečenou bruschettou vykouzlí skvělé a svěží letní jídlo. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g čerstvé sardinky bez hlavy
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužek česnek
  • 30 g citronová šťáva
  • 200 g rajčata
  • 1 × hrst bylinky (petržel, bazalka)
  • 1 × bageta croustille (případně bezlepková bageta)

POSTUP

Z dvou listů alobalu připravíme vaničku s vyvýšenými okraji, kterou potřeme olivovým olejem. Sardinky vyfiletujeme, ochutíme solí, pepřem, dle libosti i chilli a poklademe na připravený alobal. Větší sardinky rozevřeme a menší položíme na bok. Posypeme 3 stroužky nasekaného česneku, zakápneme citronovou šťávou a grilujeme 5–8 minut ve středně rozehřátém grilu. 

Tip: Jak očistit sardinky na 3 různé způsoby se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Rajčata očistíme a dužinu nakrájíme na kostky. Smícháme se 2 najemno nasekanými stroužky česneku, osolíme, opepříme a ochutíme čerstvě nasekanými bylinkami (my zvolili petržel a bazalku). Zakápneme lžící oleje a necháme stranou rozležet.

Světlé pečivo nakrájíme na plátky, které nasucho ogrilujeme dokřupava. 

Tip: Pro bezlepkovou variantu zvolte bezlepkové pečivo. Pro zdravější verzi celozrnné.

Následně bruschetty zakápneme olivovým olejem, navrstvíme na ně rajčatový salát a na vrch 2–3 grilované sardinky podle velikosti. Nakonec zakápneme výpekem z alobalové misky a podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 631 kcal, 56 g bílkovin, 31 g sacharidů, 29 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU