Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Salát z grilovaného lilku

Dopřejte vašemu letnímu grilování orientální nádech díky následujícímu videu z Kulinářské akademie Lidlu. Salát z grilovaného lilku podle receptu Romana Pauluse je skvělou přílohou k masu či rybám nebo se hodí jako samostatný lehký pokrm, který vás překvapí svou netradiční chutí. Jemná dužnina provoněná výrazným česnekem a doplněná sladkým granátovým jablkem tvoří chuťovou kompozici, kterou prostě musíte zkusit.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Salát z grilovaného lilku

  • 1 kg grilovaného lilku
  • extra panenský olivový olej
  • 100 g čerstvých rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 2 polév. lž. sekané máty
  • 1 citron (šťáva)
  • pepř
  • sůl
  • granátové jablko (zrníčka) na ozdobu

POSTUP

Lilek pomažeme olivovým olejem, propíchneme vidličkou a v celku grilujeme asi 20 minut. Po krátkém vychladnutí ho rozpůlíme, vydlabeme dužninu lžící a necháme jí okapat v sítku. Po chvíli smícháme s najemno nakrájeným česnekem a cibulí, na kostky nakrájenými rajčaty, nasekanou čerstvou mátou, citronovou šťávou, pepřem a solí. Zamícháme, přidáme olivový olej a podáváme v míse jako salát ozdobený zrníčky granátového jablka.

Ideálně se hodí jako příloha ke grilovaným pokrmům nebo jako samostatné jídlo třeba s pita chlebem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU