Bruschetta s tuňákovým tatarákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tuňákový tatarák můžete podávat na několik způsobů, vždy však vypadá a hlavně chutná. Chuť syrové ryby by měla být zvýrazněna vhodně vybranými surovinami. Tuňák si rozumí s avokádem a salátovou okurkou, ty budou vždy správnou volbou. Tuňákový tatarák je čerstvý a lehký pokrm, ve kterém by nemělo chybět trochu pikantnosti v podobě čerstvě mletého pepře nebo chilli papričky. Milovníci asijské kuchyně by neměli zapomínat na sójovou omáčku, zázvor nebo sezam – celý pokrm tak získá lehký orientální nádech. Hledáte originální recept na tuňákový tatarák? Najdete ho v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Roman Paulus vám prozradí svůj recept na bruschettu s tuňákovým tatarákem a ukáže, jak tuňáka správně nakrájet a dochutit.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tuňákový tatarák

  • tuňák
  • kapary
  • chilli paprička
  • jarní cibulka
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Bruschetta

  • italský chléb na bruschetty
  • česnek

Na zdobení

  • avokádové pyré (avokádo, citronová šťáva, sůl, pepř, tabasco)
  • sezam
  • marinovaný zázvor
  • výhonky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tuňákový tatarák

01.Tuňáka nakrájíme nejdříve na plátky a následně na kostičky, přidáme pokrájené kapary, chilli a jarní cibulku, trochu sójové omáčky, olivový olej, osolíme, opepříme, zamícháme a necháme chvíli odstát.

Bruschetta

02.V grilovací pánvi bez tuku opečeme plátky bílého chleba z obou stran, poté potřeme česnekem, zakápneme olivovým olejem.

03.Tatarák naneseme na opečený bílý chléb a dozdobíme avokádem, sezamem, marinovaným zázvorem, řasou a výhonky. Na každou bruschettu naneseme tuňákový tatarák a pomocí cukrářského sáčku avokádové pyré, které připravíme rozmixováním všech surovin. Dozdobíme marinovaným zázvorem nakrájeným na nudličky, orestovaným sezamem a výhonky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo