Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Na grilu nemusíte připravovat pouze maso a klobásky nebo grilovaný camembert. S trochou fantazie, která je šéfkuchaři Romanu Paulusovi vlastní, se můžete pustit i do originálních receptů. Tentokrát se společně podíváte na přípravu vegetariánské speciality na řecký způsob – tedy grilovanou zeleninu se sýrem feta. Zelenina v hlavní roli s cuketou a cherry rajčátky se před samotným grilováním se sýrem orestuje na litinové pánvi a ochutí aromatickým pestem. Na závěr stačí vše podávat se salátem a pita chlebem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 772 kJ / 669 kcal
Bílkoviny
23,70 g
Tuky
50,40 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
4,90 g
Sacharidy
32,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rajčata nakrájíme na poloviny, sýr na větší kostky, cuketu na půlkolečka a olivy na menší kousky.
02.V grilu rozpálíme litinovou pánev s olivovým olejem, na kterém osmahneme plátky česneku. Postupně přidáváme cuketu, osolíme, opepříme a dochutíme chilli.
Vetší cuketu zbavte semínek, mladší cuketky nakrájejte celé.
03.Doplníme rajčaty, olivami, feta sýrem a pestem. Gril uzavřeme poklicí a necháme dusit doměkka. Ke konci do grilu přidáme na čtvrtiny nakrájený pita chleba a rozpečeme.
04.Podáváme doprostřed stolu, kde si hosti sami nandají dle chuti. Přikusujeme rozpečené pečivo nebo směs nabíráme na listy mladého římského salátu. Případně způsoby kombinujeme.
Křupavý rozpečený chléb jistě nadchne většinu hostů. Salátové listy ale udělají velkou radost těm, kteří si hlídají linii nebo jsou na bezlepkové dietě.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT