Rajčata s fetou a zeleninou na grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

Na grilu nemusíte připravovat pouze maso a klobásky nebo grilovaný camembert. S trochou fantazie, která je šéfkuchaři Romanu Paulusovi vlastní, se můžete pustit i do originálních receptů. Tentokrát se společně podíváte na přípravu vegetariánské speciality na řecký způsob – tedy grilovanou zeleninu se sýrem feta. Zelenina v hlavní roli s cuketou a cherry rajčátky se před samotným grilováním se sýrem orestuje na litinové pánvi a ochutí aromatickým pestem. Na závěr stačí vše podávat se salátem a pita chlebem.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × stroužek česnek
  • 200 g cuketa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 500 g cherry rajčata
  • 50 g černé olivy Baresa
  • 50 g zelené olivy Baresa
  • 400 g feta sýr Milbona
  • 110 g bazalkové pesto Chef select
  • 2 × pita chleba
  • 2 × salátová srdíčka (mladý římský salát)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 772 kJ / 669 kcal

Bílkoviny

23,70 g

Tuky

50,40 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

4,90 g

Sacharidy

32,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rajčata nakrájíme na poloviny, sýr na větší kostky, cuketu na půlkolečka a olivy na menší kousky.

02.V grilu rozpálíme litinovou pánev s olivovým olejem, na kterém osmahneme plátky česneku. Postupně přidáváme cuketu, osolíme, opepříme a dochutíme chilli. 

Vetší cuketu zbavte semínek, mladší cuketky nakrájejte celé.

03.Doplníme rajčaty, olivami, feta sýrem a pestem. Gril uzavřeme poklicí a necháme dusit doměkka. Ke konci do grilu přidáme na čtvrtiny nakrájený pita chleba a rozpečeme. 

04.Podáváme doprostřed stolu, kde si hosti sami nandají dle chuti. Přikusujeme rozpečené pečivo nebo směs nabíráme na listy mladého římského salátu. Případně způsoby kombinujeme.

Křupavý rozpečený chléb jistě nadchne většinu hostů. Salátové listy ale udělají velkou radost těm, kteří si hlídají linii nebo jsou na bezlepkové dietě.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo