Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rajčata s fetou a zeleninou na grilu

Na grilu nemusíte připravovat pouze maso a klobásky nebo grilovaný camembert. S trochou fantazie, která je šéfkuchaři Romanu Paulusovi vlastní, se můžete pustit i do originálních receptů. Tentokrát se společně podíváte na přípravu vegetariánské speciality na řecký způsob – tedy grilovanou zeleninu se sýrem feta. Zelenina v hlavní roli s cuketou a cherry rajčátky se před samotným grilováním se sýrem orestuje na litinové pánvi a ochutí aromatickým pestem. Na závěr stačí vše podávat se salátem a pita chlebem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × stroužek česnek
  • 200 g cuketa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 500 g cherry rajčata
  • 50 g černé olivy Baresa
  • 50 g zelené olivy Baresa
  • 400 g feta sýr Milbona
  • 110 g bazalkové pesto Chef select
  • 2 × pita chleba
  • 2 × salátová srdíčka (mladý římský salát)

POSTUP

Rajčata nakrájíme na poloviny, sýr na větší kostky, cuketu na půlkolečka a olivy na menší kousky.

V grilu rozpálíme litinovou pánev s olivovým olejem, na kterém osmahneme plátky česneku. Postupně přidáváme cuketu, osolíme, opepříme a dochutíme chilli. 

Tip: Vetší cuketu zbavte semínek, mladší cuketky nakrájejte celé.

Doplníme rajčaty, olivami, feta sýrem a pestem. Gril uzavřeme poklicí a necháme dusit doměkka. Ke konci do grilu přidáme na čtvrtiny nakrájený pita chleba a rozpečeme. 

Podáváme doprostřed stolu, kde si hosti sami nandají dle chuti. Přikusujeme rozpečené pečivo nebo směs nabíráme na listy mladého římského salátu. Případně způsoby kombinujeme.

Tip: Křupavý rozpečený chléb jistě nadchne většinu hostů. Salátové listy ale udělají velkou radost těm, kteří si hlídají linii nebo jsou na bezlepkové dietě.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.