Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Brokolice na grilu s omáčkou z grilovaných paprik

Když se řekne grilovaná zelenina, většina lidí si představí papriku nebo cuketu. Na grilu ale můžete připravit i nevšednější kousky – například grilovanou brokolici podle video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Je to snadné – naučíte se brokolici správně ochutit kořením a olivovým olejem (případně máslem) a zabalit do alobalu, aby se na grilu krásně prohřála, ale nespálila se. Zatímco se bude grilovat, připravíte si skvělou omáčku z grilovaných (nebo pečených) paprik a na závěr vám zbyde už jen brokolici naporcovat a dozdobit slunečnicovými semínky a balkánským sýrem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Brokolice

  • 4 × brokolice
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 barev Kania
  • 35 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • 30 g pikantní slunečnicová semínka Alesto
  • 1 × balkánský sýr Pilos

Omáčka z grilovaných paprik

  • 4 × červená paprika
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 50 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s chilli Kania

POSTUP

Brokolice:

Celou brokolici položíme na alobal, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, dobře zabalíme tak, aby šťáva z brokolice nevytékala do grilu.

Pečeme v chladnější části grilu rozpáleného asi na 200 °C 40–45 minut.

Tip: Místo olivového oleje do balíčku můžete použít i máslo.

Po upečení opatrně rozbalíme a dáváme pozor, abychom se nespálili od páry.

Rozporcujeme na růžičky, posypeme slunečnicovými semínky, nadrobeným sýrem a podáváme omáčkou z grilovaných paprik.

Omáčka z grilovaných paprik:

Celé papriky omyjeme a osušíme. Ze všech stran je pomažeme olejem, vložíme do chladnější části mimo žhavé uhlí. Pečeme asi 35 minut, dokud papriky nezměknou.

Horké ihned asi 10 minut zapaříme (vložíme do mísy a přetáhneme potravinovou fólií) a následně snadno oloupeme a zbavíme semínek.

Tip: Jak správně grilovat a oloupat papriky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Oloupané pečené papriky s česnekem, bazalkou, olivovým olejem, solí, pepřem a trochou chilli dobře rozmixujeme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 593 kcal, 27 g bílkovin, 38 g sacharidů, 34 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.