Brokolice na grilu s omáčkou z grilovaných paprik

play Přehrát video recept
Brokolice na grilu s omáčkou z grilovaných paprik
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Když se řekne grilovaná zelenina, většina lidí si představí papriku nebo cuketu. Na grilu ale můžete připravit i nevšednější kousky – například grilovanou brokolici podle video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Je to snadné – naučíte se brokolici správně ochutit kořením a olivovým olejem (případně máslem) a zabalit do alobalu, aby se na grilu krásně prohřála, ale nespálila se. Zatímco se bude grilovat, připravíte si skvělou omáčku z grilovaných (nebo pečených) paprik a na závěr vám zbyde už jen brokolici naporcovat a dozdobit slunečnicovými semínky a balkánským sýrem.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Brokolice

  • 4 × brokolice
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 barev Kania
  • 35 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • 30 g pikantní slunečnicová semínka Alesto
  • 1 × balkánský sýr Pilos

Omáčka z grilovaných paprik

  • 4 × červená paprika
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 50 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s chilli Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 132 kJ / 513 kcal

Bílkoviny

20,70 g

Tuky

36,20 g

Vláknina

12,50 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

33,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Brokolice:

01.Celou brokolici položíme na alobal, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, dobře zabalíme tak, aby šťáva z brokolice nevytékala do grilu.

02.Pečeme v chladnější části grilu rozpáleného asi na 200 °C 40–45 minut.

Místo olivového oleje do balíčku můžete použít i máslo.

03.Po upečení opatrně rozbalíme a dáváme pozor, abychom se nespálili od páry.

04.Rozporcujeme na růžičky, posypeme slunečnicovými semínky, nadrobeným sýrem a podáváme omáčkou z grilovaných paprik.

Omáčka z grilovaných paprik:

05.Celé papriky omyjeme a osušíme. Ze všech stran je pomažeme olejem, vložíme do chladnější části mimo žhavé uhlí. Pečeme asi 35 minut, dokud papriky nezměknou.

06.Horké ihned asi 10 minut zapaříme (vložíme do mísy a přetáhneme potravinovou fólií) a následně snadno oloupeme a zbavíme semínek.

Jak správně grilovat a oloupat papriky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

07.Oloupané pečené papriky s česnekem, bazalkou, olivovým olejem, solí, pepřem a trochou chilli dobře rozmixujeme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo