Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Když se řekne grilovaná zelenina, většina lidí si představí papriku nebo cuketu. Na grilu ale můžete připravit i nevšednější kousky – například grilovanou brokolici podle video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Je to snadné – naučíte se brokolici správně ochutit kořením a olivovým olejem (případně máslem) a zabalit do alobalu, aby se na grilu krásně prohřála, ale nespálila se. Zatímco se bude grilovat, připravíte si skvělou omáčku z grilovaných (nebo pečených) paprik a na závěr vám zbyde už jen brokolici naporcovat a dozdobit slunečnicovými semínky a balkánským sýrem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 132 kJ / 513 kcal
Bílkoviny
20,70 g
Tuky
36,20 g
Vláknina
12,50 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
33,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Celou brokolici položíme na alobal, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, dobře zabalíme tak, aby šťáva z brokolice nevytékala do grilu.
02.Pečeme v chladnější části grilu rozpáleného asi na 200 °C 40–45 minut.
Místo olivového oleje do balíčku můžete použít i máslo.
03.Po upečení opatrně rozbalíme a dáváme pozor, abychom se nespálili od páry.
04.Rozporcujeme na růžičky, posypeme slunečnicovými semínky, nadrobeným sýrem a podáváme omáčkou z grilovaných paprik.
05.Celé papriky omyjeme a osušíme. Ze všech stran je pomažeme olejem, vložíme do chladnější části mimo žhavé uhlí. Pečeme asi 35 minut, dokud papriky nezměknou.
06.Horké ihned asi 10 minut zapaříme (vložíme do mísy a přetáhneme potravinovou fólií) a následně snadno oloupeme a zbavíme semínek.
Jak správně grilovat a oloupat papriky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
07.Oloupané pečené papriky s česnekem, bazalkou, olivovým olejem, solí, pepřem a trochou chilli dobře rozmixujeme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT