Provensálské mini kuřátko z jednoho pekáče

play Přehrát video recept
Provensálské mini kuřátko z jednoho pekáče
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pakliže máte chuť na výborný oběd a chcete ho mít prakticky bez práce, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se inspiroval Francií a připravil provensálské mini kuřátko pečené s brambory a kořenovou zeleninou. Samotné baby kuřátko i přílohu zvládnete upéct najednou v jediném pekáči, a tak se vyhnete starostem s mytím nádobí! Francouzský nádech receptu dodává tymián – tradiční provensálské koření – a citronová kůra.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g malé brambory
  • 130 g mrkev
  • 130 g kořenová petržel
  • 140 g celer
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 4 × francouzské mini kuřátko
  • 1 × lžíce sušený tymián Kania
  • 1 × citron (kůra)
  • 100 g máslo Pilos
  • 400 ml voda
  • 1 × snítka listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 586 kJ / 1 096 kcal

Bílkoviny

88,50 g

Tuky

74,60 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

18,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory a kořenovou zeleninu důkladně očistíme. Brambory i se slupkou překrojíme na poloviny, zeleninu na menší kusy a obojí vložíme do zapékací mísy. Osolíme a opepříme.

02.Kuřata důkladně osolíme, opepříme a položíme na zeleninu. Ochutíme tymiánem, citronovou kůrou a máslem (část másla vložíme do kuřete a zbytek na maso). Podlijeme vodou a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 90 minut na program horkovzduch.

Stejným způsobem upečete i klasické velké kuře. Tomu přidejte v troubě dalších asi 30 minut k dopečení.

03.Servírujeme v hlubokém talíři, kam nandáme porci pečené zeleniny, celé baby kuřátko, výtečný výpek a jídlo ozdobíme lístky listové petržele.

Pro většího jedlíka se hodí celé mini kuřátko na porci. Méně hladovým strávníkům a dětem postačí půlka kuřete.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo