Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Provensálské mini kuřátko z jednoho pekáče

Pakliže máte chuť na výborný oběd a chcete ho mít prakticky bez práce, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se inspiroval Francií a připravil provensálské mini kuřátko pečené s brambory a kořenovou zeleninou. Samotné baby kuřátko i přílohu zvládnete upéct najednou v jediném pekáči, a tak se vyhnete starostem s mytím nádobí! Francouzský nádech receptu dodává tymián – tradiční provensálské koření – a citronová kůra.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g malé brambory
  • 130 g mrkev
  • 130 g kořenová petržel
  • 140 g celer
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 4 × francouzské mini kuřátko
  • 1 × lžíce sušený tymián Kania
  • 1 × citron (kůra)
  • 100 g máslo Pilos
  • 400 ml voda
  • 1 × snítka listová petržel

POSTUP

Brambory a kořenovou zeleninu důkladně očistíme. Brambory i se slupkou překrojíme na poloviny, zeleninu na menší kusy a obojí vložíme do zapékací mísy. Osolíme a opepříme.

Kuřata důkladně osolíme, opepříme a položíme na zeleninu. Ochutíme tymiánem, citronovou kůrou a máslem (část másla vložíme do kuřete a zbytek na maso). Podlijeme vodou a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 90 minut na program horkovzduch.

Tip: Stejným způsobem upečete i klasické velké kuře. Tomu přidejte v troubě dalších asi 30 minut k dopečení.

Servírujeme v hlubokém talíři, kam nandáme porci pečené zeleniny, celé baby kuřátko, výtečný výpek a jídlo ozdobíme lístky listové petržele.

Tip: Pro většího jedlíka se hodí celé mini kuřátko na porci. Méně hladovým strávníkům a dětem postačí půlka kuřete.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 523 kcal, 49 g bílkovin, 18 g sacharidů, 28 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.