Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pakliže máte chuť na výborný oběd a chcete ho mít prakticky bez práce, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se inspiroval Francií a připravil provensálské mini kuřátko pečené s brambory a kořenovou zeleninou. Samotné baby kuřátko i přílohu zvládnete upéct najednou v jediném pekáči, a tak se vyhnete starostem s mytím nádobí! Francouzský nádech receptu dodává tymián – tradiční provensálské koření – a citronová kůra.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 586 kJ / 1 096 kcal
Bílkoviny
88,50 g
Tuky
74,60 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
18,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory a kořenovou zeleninu důkladně očistíme. Brambory i se slupkou překrojíme na poloviny, zeleninu na menší kusy a obojí vložíme do zapékací mísy. Osolíme a opepříme.
02.Kuřata důkladně osolíme, opepříme a položíme na zeleninu. Ochutíme tymiánem, citronovou kůrou a máslem (část másla vložíme do kuřete a zbytek na maso). Podlijeme vodou a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 90 minut na program horkovzduch.
Stejným způsobem upečete i klasické velké kuře. Tomu přidejte v troubě dalších asi 30 minut k dopečení.
03.Servírujeme v hlubokém talíři, kam nandáme porci pečené zeleniny, celé baby kuřátko, výtečný výpek a jídlo ozdobíme lístky listové petržele.
Pro většího jedlíka se hodí celé mini kuřátko na porci. Méně hladovým strávníkům a dětem postačí půlka kuřete.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT