Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Nádivka se sušeným ovocem

Maso a ovoce se skvěle doplňují. Pamatujte na to i během plánování velikonočního menu. Pokud máte rádi sladko-slané chutě, nádivka se sušenými meruňkami a brusinkami Romana Pauluse je pro vás jako stvořená. Hodí se jako příloha, ale i jako samostatné jídlo nejen o svátcích. A jak ji připravit? Díky následujícímu videu Kulinářské akademie Lidlu budete mít detailní přehled o celém postupu: od restování anglické slaniny, přes dochucování až po pečení. Navíc se dozvíte, že nádivku můžete péct hned několika způsoby. S touto nádivkou bude každý den sváteční.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Nádivka se sušeným ovocem

  • 100 g slaniny
  • 1 × cibule
  • 125 g másla
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 450 g veky nebo rohlíků
  • sůl
  • pepř
  • špetku muškátového oříšku
  • 100 g mandlí
  • 75 g sušených meruněk
  • 75 g sušených brusinek
  • 5 × vajec “M“
  • 1 × hrst nasekané listové petržele
  • sádlo na vymazání
  • strouhanka na vysypání

POSTUP

Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme usušit.

Do rozehřáté pánve vložíme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvilce i nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme máslo, necháme rozpustit a přilijeme studené mléko, které v pánvi necháme krátce prohřát.

Do mísy připravíme usušené pečivo, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, přidáme nadrobno nakrájené orestované mandle, sušené meruňky, sušené brusinky, přelijeme směsí z pánve a necháme krátce odstát.

Asi po 5 minutách přidáme žloutky, sekanou listovou petržel a opatrně zapracujeme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Hotovou směs plníme do forem.

Křupavá varianta – formu vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.

Vláčná varianta – formu vymažeme sádlem, vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a fólii uzavřeme.

Vkládáme do trouby předehřáté na 130 °C a pečeme dle velikosti formy. Malé formy asi 30 minut, velké až hodinu.

Hotovou nádivku vyndáme z trouby, necháme pár minut vychladnout a teprve poté vyklopíme a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.