Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Přírodní krůtí řízky s mozzarellou, restovanými houbami a kapustou

Krůtí maso je díky své šťavnatosti populární alternativou ke klasickému kuřecímu. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto natočil video recept na přírodní krůtí řízky s mozzarellou. Kromě té budete potřebovat i cherry rajčátka a také houby, které orestujete společně s kapustou. Využijete rovnou několik druhů hub – kromě bílých a hnědých žampionů to je i hlíva ústřičná, ale použít můžete například i lesní houby. Výsledkem je zdravé a lehké jídlo, na kterém si pochutná snad úplně každý!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,5 × hlávka kapusty
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 200 g žampiony (bílé i hnědé)
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 kg krůtí prsní řízky
  • mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g cherry rajčata
  • 250 g mozzarella Pilos
  • čerstvý tymián
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvá bazalka

POSTUP

Kapustu očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na menší kousky, které blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a poté přecedíme. Hlívu nakrájíme na větší proužky, žampiony překrojíme na čtvrtiny, česnek nakrájíme na plátky a lahůdkovou cibulku na kolečka. 

Plátky masa osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Na maso poklademe kolečka cherry rajčat, na ně plátky mozzarelly a přidáme máslo. Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou. 

V pánvi s olejem orestujeme nakrájené houby, osolíme a opepříme a podle potřeby pokapeme olejem. Přidáme tymián, cibulku s česnekem, máslo a kapustu, promícháme, stáhneme z ohně a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.