Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Šťavnaté krůtí plátky s prosciuttem, kozím sýrem, paprikami a chřestem

Krůtí maso najde své uplatnění kdekoliv, kde byste jinak použili kuřecí, ale často si na něm pochutnáte ještě víc! To ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na přírodní krůtí řízky s kozím sýrem a prosciuttem. Protože samotný postup je velmi jednoduchý, můžete si vyhrát především s pestrobarevnou přílohou. Do té patří papriky tří barev, lahůdková cibulka a bílý i zelený chřest, který vás předtím Marcel Ihnačák naučí oloupat. Výsledkem pak bude chutný, pestrobarevný a lehký oběd nebo večeře, na které se pochutnají úplně všichni.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g bílý chřest
  • 250 g zelený chřest
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × červená paprika
  • 1 × zelená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • 80 g máslo Pilos
  • 700 g krůtí prsní řízky
  • 4 × plátek prosciutto Dulano
  • 100 g kozí sýr Milbona
  • čerstvá bazalka

POSTUP

Bílý a zelený chřest očistíme a překrojíme na třetiny. 

Tip: Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Bílé části lahůdkové cibulky a všechny tři papriky nakrájíme na proužky. V rozpálené pánvi s olejem papriky orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Po chvíli přihodíme chřest, opět mírně osolíme a opepříme a podle potřeby pokapeme olejem. Restujeme a následně přidáme lahůdkovou cibulku a plátky česneku. Před koncem přihodíme 50 g másla, počkáme, dokud se máslo nerozpustí a dáme bokem. 

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi z obou stran. Do pánve dáme prosciutto a opražíme ho. Na maso rozložíme kozí sýr a před koncem do pánve přidáme 30 g másla. Opečené prosciutto přidáme na sýr.

Šťavnatý krůtí plátek s prosciuttem a kozím sýrem podáváme s opečenou zeleninou a na závěr posypeme čerstvou bazalkou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.