Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kombinaci jahod s rebarborou určitě znáte, ale už jste zkusili jahody s chřestem? Šéfkuchař Roman Paulus připravil nevšední dezert – štrúdl s jahodami a chřestem. Ačkoliv se to může zdát na první pohled podivné, je tato kombinace nesmírně dobrá a využijete u ní zelený i bílý chřest – jakýkoliv zrovna máte doma. Nemusíte navíc mít ani čerstvé jahody. Ba naopak, štrúdl se vám bude lépe připravovat a bude šťavnatější, když ho upečete z mražených jahod. Nakonec už stačí posypat moučkovým cukrem a pustit se do něj!
Bílý a zelený chřest uvaříme v osolené vodě do měkka.
V pánvi s máslem opražíme strouhanku a smícháme s třtinovým cukrem a skořicí.
Z másla, hrubé mouky, třtinového cukru a lžičky skořice rukama připravíme drobenku.
Na rozložené listové těsto dáme polovinu opražené strouhanky, poté naskládáme zmrzlé jahody, zasypeme zbylou strouhankou a navrch položíme vařený bílý i zelený chřest.
Tip: Jak uvařit chřest se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Těsto zatočíme a konce pomažeme vajíčkem. Štrúdl přemístíme na pečicí plech s pečicím papírem spojem dolů, celý závin ještě pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 7–8 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme dalších 12–15 minut.
Necháme lehce vychladnout a podáváme se zmrzlinou, čerstvou jahodou, lístkem meduňky a posypané moučkovým cukrem.