Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Krůtí prsní řízky plněné prosciuttem a mozzarellou

Krůtí maso je skvělá alternativa k oblíbenému kuřecímu. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil recept na plněné krůtí kapsy (krůtí můžete vyměnit i za to kuřecí nebo klidně za vepřové maso). Naučíte se, jak maso předem připravit, jak ho naplnit prosciuttem, mozzarellou a čerstvou bazalkou a nakonec i jak ho restovat a dochutit bílým suchým vínem. Jako přílohu můžete podávat například bramborovou kaši nebo předvařenou restovanou kořenovou zeleninu s česnekem a petrželovou natí. Pochutnáte si v každém případě.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × krůtí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × plátky prosciutta crudo Dulano Selection
  • 1 × mozzarella Lovilio
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 ml bílého suchého vína Soave
  • 1 × svazek mrkve
  • 1 × svazek petržele
  • 4 × řapíky celeru
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele

POSTUP

Plněné řízky:

Krůtí řízky pod fólií naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme prosciutto, polovinu mozzarelly a lístky bazalky. Zabalíme do kapsy a důkladně uzavřeme párátky. Opékáme v rozehřáté grilovací pánvi s olejem z obou stran do zlatova asi 10 minut. Před dopečením přidáme lžíci másla a necháme rozehřát. Podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít. Před servírováním odstraníme z párátka a řízky rozřežeme na poloviny.

Tip: Řízky můžeme i přibližně 5 minut dopéct v troubě vyhřáté na 200 °C.

Restovaná zelenina:

Očištěné mrkve a petržele nakrájíme na hranolky a blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Po 3 minutách přidáme nakrájené řapíky celeru a ještě 2 minuty povaříme. 

V rozehřáté pánvi s olejem restujeme na plátky nasekaný česnek dozlatova. Přidáme scezenou předvařenou zeleninu, osolíme, opepříme a restujeme. Zjemníme lžící másla a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu a na ní položíme krůtí řízek. Přelijeme výpekem a posypeme lístky bazalky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU