Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Přepuštěné máslo

Na přepuštěném másle můžete smažit cokoli - maso, ryby, vejce, koblihy i palačinky. Během přepouštění se navíc zbavíte veškerých alergenů. A to nejdůležitější - přepuštěné máslo má mnohem vyšší kouřový bod než obyčejné máslo. Podívejte se, jak si ho můžete snadno připravit doma.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • máslo

POSTUP

Jak připravit domácí přepuštěné máslo?

Máslo nakrájíme na velké kostky, vložíme do hrnce a rozpustíme. Poté na mírném plameni necháme pomalu probulbávat a občasně promícháme a sebereme pěnu.

Tip: Pěnu tvoří vysrážená bílkovina a můžete použít místo másla při pečení.

Po zhruba 30 minutách je již máslo čiré a snadno dohlédneme na dno hrnce. Takové je již přepuštěné a hotové.

Tip: Aby bylo přepuštěné máslo dokonale čisté, hotové přeceďte přes plátno.

Přelijeme do sklenice, uzavřeme a uchováváme v lednici, kde vydrží až několik měsíců.

K čemu je přepuštěné máslo dobré?
Přepustěné máslo (moderněji nazývaní Ghí) má vyšší kouřový bod a díky tomu se vyložene hodí ke smažení tradičních řízků v trojobalu. Navíc si zachovává svou máslovou chuť a tak prospěje i smaženému sýru, květáku, nebo na něm můžete připravit i oblíbenou rybu v pánvi.
Nepostradatelné je i při přípravě tradičné holandské omáčky, bez které se neobejdeme při přípravě vejce Benedikt.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

section>

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.