Grilovaná ryba a lehký salát plný toskánských chutí. Přeneste se za italským sluncem a připravte si pokrm podle Marcela Ihnačáka.
Grilovaná ryba a lehký salát plný toskánských chutí. Přeneste se za italským sluncem a připravte si pokrm podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do omyté pražmy vložíme čerstvý rozmarýn, ¼ citronu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, otočíme a postup zopakujeme. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme asi 15 minut.
2. Kůrku ciabatty odkrojíme, střídku nakrájíme na malé kostky, vložíme do pánve, pokapeme olivovým olejem a opečeme.
3. Do misky vložíme na kostky nakrájené okurky, na čtvrtky nakrájená cherry rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, kapary, natrhané olivy, přilijeme olivový olej a vinný ocet, osolíme, opepříme a zamícháme. Do salátu přisypeme hotové krutony a promícháme.
4. Pražmu pokapeme citronovou šťávou, salát dozdobíme listovou petrželí a podáváme.