Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Pražma na rozmarýnu s toskánským salátem

Grilovaná ryba a lehký salát plný toskánských chutí. Přeneste se za italským sluncem a připravte si pokrm podle Marcela Ihnačáka. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pražma:

  • 1 × pražma
  • čerstvý rozmarýn
  • 0,25 × citron
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl Kania
  • mletý černý pepř Kania

Salát:

  • 0,5 × ciabatta
  • 2 × mini salátová okurka
  • 300 g cherry rajčata mix
  • 1 × červená cibule
  • 5 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × hrst kapary
  • 1 × hrst olivy Baresa
  • 10 ml vinný ocet
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • listová petržel

POSTUP

Pražma:

1. Do omyté pražmy vložíme čerstvý rozmarýn, ¼ citronu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, otočíme a postup zopakujeme. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme asi 15 minut.

Salát:

2. Kůrku ciabatty odkrojíme, střídku nakrájíme na malé kostky, vložíme do pánve, pokapeme olivovým olejem a opečeme. 

3. Do misky vložíme na kostky nakrájené okurky, na čtvrtky nakrájená cherry rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, kapary, natrhané olivy, přilijeme olivový olej a vinný ocet, osolíme, opepříme a zamícháme. Do salátu přisypeme hotové krutony a promícháme.

4. Pražmu pokapeme citronovou šťávou, salát dozdobíme listovou petrželí a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.